Илиян Василев: България не е Сърбия – у нас Путин може да бъде посрещнат от голям контрамитинг

Радев и БСП трудно ще докажат вярност към бъдещия руски цар

Илиян Василев

Илиян Василев

„Посещението Путин в България ще се състои само тогава, когато има значителна икономическа причина - или Турски поток през България(това е основното), или АЕЦ "Белене". Само за "ура" и "фотосесии" Путин няма да дойде”. Това изтъква в свой коментар анализаторът Илиян Василев, след изявлението на външния министър Екатерина Захариев, че руският президент е поканен да посети страната ни от българския президент и премиер.
Илиян Василев, който е и бивш български посланик в Москва изтъква, че всяка визита в страна членка на ЕС и НАТО автоматически означава, че голяма част от антуража на Путин не може да дойде заради санкции. 

„За това обикновено измислят временни изключения.
Ако питате мен - вероятността от приключване на търга за Балкан Газов Хъб и сключването на договор с Газпром за наемане на пълния капацитет на Транс-Балканския газопровод и на новия газопровод - е под 30 процента. Могат да увеличат този процент, но играят тарикатски, а това се наказва.
Така че преди втората половина на март - април не може да се чака посещение. Румен Радев ще организира със сигурност, заедно с БСП, масов митинг на радостта от посещението на Вожда, разбира се пред "Александър Невски". Проблемът им е, че може да има още по-голям контрамитинг, и вместо да докажат вярност, могат да демонстрират истинските чувства на българите към цар Путин.
Изобщо България не е Сърбия” акцентира Василев.