Ген. К. Попов: Вместо да отваряме шампанското за F-16, отиваме да се обясняваме в подробности

Ние придобиваме най-добрия самолет с най-добрите способности. И"Мерцедес" да си купиш, трябва да смениш филтъра, маслото и гумите". С тази цена, ние купуваме най-добрия самолет, който можем да си позволи, подчерта ген. Попов Така председателят на Комисията по отбраната в Народното събрание генерал Константин Попов коментира пред БиТиВи във връзка със закупуването на 8 изтребители F-16, блок 70 от САЩ.

Той посочи, че имало доста забава и сериозни изказвания в парламента по темата, но в крайна сметка страната ни избрала сигурността. След 30 години мъки и убеждаване колко е важно да имаш отбранителни способности, в крайна сметка взехме правилното решение, изрази въхищението си ген. Попов от одобрението за покупката на изтребителите.

По думите му страната ни е направила пробив, с който се е постигнала реалната модернизация на българската армия. Имало изискване от американците да се плати сумата накуп и Бойко Борисов решил.

Американският конгрес трябва да реши дали да ни отпусне допълнителни боеприпаси, които страната ни все още не е закупила. Генерал Попов обаче не може да разбере защо това стана толкова голяма тема.

"Вместо да отваряме шампанското и да празнуваме, отиваме да се обясняваме в подробности", негодува шефът на комисията по отбраната.

Този сайт използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с това.

Политика за поверителност