Г. Свиленски: Зам.-социалната министърка основателно подаде оставка

Няма как да се обясни на майките на децата с увреждания, че пътуваш с такива скъпи билети, без значение дали знаеш, или не, смята той

Георги Свиленски

Георги Свиленски

"Смятам, че напълно основателно зам.-социалната министърка подаде оставка", коментира пред Нова телевизия Георги Свиленски от БСП оставката на зам.-министър Росица Димитрова след скандала със скъпия самолетен билет до Ню Йорк. 

"Няма как да се обясни на майките на децата с увреждания, че пътуваш с такива скъпи билети, без значение дали знаеш, или не", смята той. 

Свиленски обясни, че проблемът е създаден през годините. 

"Факт е, че на тези хора никой не им обръщаше внимание. Много е удобно всяко нещо, което направи политическа партия, да се тълкува като популистко действие", заяви народният представител. 

По думите му всичко е политика в държавата. 

"Ако тръгнеш да помагаш, ти си популист, ако не помагаш, ти си безучастен. Кажете ми къде е средното положение", допълни Свиленски.

"МВР се превърна в почти фалирала охранителна фирма", заяви Свиленски по повод внесения от БСП вот на недоверие.

"Проблемите са ежедневни и се сменят много диманично", коментира депутатът.


По думите му нито едно от предложенията в алтернативния бюджет, който беше внесен от БСП в парламента през октомври, не е било прието при гласуванията:

"Казаха ни: "Вие само искате да се харчат пари, без да казвате откъде". 

"Това бяха 15-те милиона за учените от БАН, това бяха 1,5 милиона за "Александър Невски" и Зографския манастир, това бяха 100 милиона за полицаите, това бяха 40-те милиона за служителите на съдебната система", заяви Свиленски.