Фандъкова: 2 млн. лева сме заложили за отчуждаването само в „Манастирски ливади“-Изток

И през следващата година общината ще продължи инвестициите в големи инфраструктурни проекти като метрото и околовръстния път

Столична община ще изгради няколко улици в квартал „Манастирски ливади“-Изток, след като вече е придобила половината от необходимите частни терени. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на София Йорданка Фандъкова по повод недоволството на гражданите от липсата на инфраструктура в „Манастирски ливади“ и „Витоша“. Кметът Фандъкова подчерта, че основният проблем на тези квартали е липсата на общинска собственост за строителство на улици и тротоари, а от там и трудното отчуждаване на частните имоти.

„И в двата квартала, за да се изпълни цялостно регулацията е необходимо отчуждаването на огромни площи, около 300 дка за всеки от кварталите. В квартал „Манастирски ливади“-Изток сме напреднали много повече с отчуждаването на имоти, за да можем да изградим конкретни улици – „ул. Иван Кирков“, „ул. Флора“, „ул. Златните мостове“, да отворим „ул. Шарл Шампо“, както и да продължим отчуждаването за изграждането на бул. „ Тодор Каблешков“. Заложи ли сме много конкретни ангажименти за 2018 година, като 2 млн. лева сме заложили за отчуждаването само в този квартал“, уточни кметът Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че и през следващата година общината ще продължи инвестициите в големи инфраструктурни проекти като метрото и околовръстния път на столицата.