Драгомир Стойнев: Цацаров да обясни защо се разследват членове на БСП

Социалистите са категорични - не вярват, че управляващите водят борба с контрабандата

Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев

Един активист на БСП от Шумен е уволнен, защото е член на партията. И затова е активизирана прокуратурата на местно ниво. Изискват се протоколи от заседания на общинските събрания на БСП, копия от протокол от делегатско събрание, от присъствените списъци. Това е чисто партийна информация, която трябва да отиде в полицията, а оттам да отиде в прокуратурата, за да послужи след това за оказване на натиск върху наши членове. За нас това е неприемливо и искаме обяснение от главния прокурор защо е трябвало да бъде разследван член на БСП от Шумен. Това коментира в студиото на Би Ти Ви депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Той отново потвърди тезата на БСП, че не вярват в твърденията на управляващите, че в страната се води ефективна битка с контрабандата.

Защо не вярваме, че се води битка с контрабандата? Защото от самия доклад на Митници се вижда, че приходите са по малко с 50 млн., по-малко са и контрабандните цигари, задържаните нелегални цигари са 37 млн. къса, в сравнение с 2016, когато са били 45 млн. къса,  не може да се каже какъв е транзитния трафик към ЕС. Броят се цигари в кофите, за които не може да се каже кои са редовни и кои трафикирани и пр. Съществува корупция, в която нашите партньори от ЕС нямат никакво съмнение. Ние не знаем и как е функционирала системата в „Митниците“, защото самият главен прокурор призна, че има изтрита информация и затова не може да се докаже имало ли е пробив в нея или не, аргументира позицията си Драгомир Стойнев.