Борисов за фалита на "Олимпик": Бизнесът да поеме отговорността, опасен прецедент е да се меси държавата

Премиерът ще настоява за промени в европейското законодателство, касаещи застрахователния сектор

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов ще настоява за промени в европейското законодателство по случая със застрахователната компания „Олимпик“. Затова съобщи самият Борисов в Стара Загора, съобщи БНР. Премиерът е там, за да инспектира изпълнението на няколко големи инфраструктурни проекта, които се осъществяват в града. 

Според Бойко Борисов в случая с фалита на застрахователната компания, отговорността трябва да се поеме от бизнеса. Това, държавата да се намесва при всеки проблем, започва да се превръща в опасен прецедент, заяви премиерът:

"Банковият сектор, застрахователният сектор, имат гаранционни фондове. Самият бизнес да ги поеме. Въпреки всичко, аз утре в 9.30 ч. съм извикал и Горанов и Дарина, да предложим на нашите евродепутати, да поискат и промяна на европейското законодателство, защото, когато има европейска компания, член на ЕС, би трябвало контролът да е на друго място".

По повод искането на БСП за свикване на извънредно заседание на парламента заради срива в търговския регистър, премиерът каза: 

"За тях, които са на почивка е извънредно. Мисля, че четохте доста за фирмата, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положиха огромни усилия и до сряда ще е абсолютно готов".