Борисов е реагирал на сигналите за трагичния участък край Своге

Премиерът Бойко Борисов е реагирал на сигнала за състоянието на пътя Мездра-София, изпратен от кмета на Своге. Това става ясно от прессъобщение на правителствения информационен център. Съобщението идва в отговор на сигнал до Върховната касационна прокуратура, че Борисов не е предприел необходимите действия за ремонт на пътя.

Според сигнала чрез бездействието си министър-председателят е съпричинил и носи отговорност за смъртта на 20 човека, загубили живота си при тежка катастрофа на автобус в този участък. От правителствената пресслужба подчертават, че на 8 март 2018 г. с резолюция на премиера Бойко Борисов е изпратено писмо до регионалното министерство относно състоянието на пътя. Със същото писмо е препратен и сигнала на кмета на Своге, който е постъпил в Министерски съвет на 28 февруари 2018 г.

В резултат на извършената от Агенция пътна инфраструктура проверка, в края на месец май 2018 г. се подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата – изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.