Борис Ячев: Някои медии се хранят от икономически групировки, които искат дестабилизиране на властта

Няма нищо смущаващо и във високите наказания, отсъдени на Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова

Председателят на комисията за борба с корупцията в Народното събрание Борис Ячев, заяви в предаването "Още от деня" на БНТ, че не бива да се бърза с подаването на оставки преди да има резултати от назначените от прокуратурата проверки. Той коментира поредицата от оставки, свързани със закупуването по занижени цени на престижни недвижимости.
"Подобна елипса, в която е изпаднало обществото и представителите на изпълнителната власт, няма да доведе до добро", смята той.
Според Ячев, ако се продължава по същия начин, ще има проблеми с "намирането на хора за влизане в изпълнителната власт".

Депутатът от НФСБ каза, че скандалите се разработват основно за представителите на изпълнителната власт, докато за хората от съдебната власт и от опозицията се пише по-малко.
" В момента има определен кръг медии, които се хранят от определени икономически групировки, които имат за цел дестабилизирането на властта", смята той.
Ячев заяви, че парламентарната комисия, която ръководи има доверие в антикорупционната комисия КПКОНПИ и добави, че излизането в отпуск на нейните председател и зам.-председател затрудняват работата ѝ и вземането на решения за нови разследвания.

Добави, че би се притеснил по повод обвиненията срещу Пламен Георгиев и неговият заместник Антон Славчев за придобитите от тях имоти, би се притеснил само, ако проверките изнесат смущаващи факти и парламентарната комисия трябва да се занимае с тяхното отстраняване.

Според Борис Ячев няма нищо смущаващо и във високите наказания, отсъдени на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, тъй като обществените очаквания за санкциониране на корупцията по високите етажи на властта са били именно за строги санкции.