Андрей Пионтковски: Няма българи в списъка за санкции на близки до Путин лица

Известният анализатор следи от близо пропутинските изяви на анализатора Иван Кръстев

Андрей Пионтковски

Андрей Пионтковски

На този етап няма лица от България, които попадат в разширения списък на олигарси и политици, близки до руския президент, които са обект на разследване от американските специални служби за изнесени от Русия над един трилион и половина долара. Това казва в първото интервю за българска медия известният руски анализатор Андрей Пионтковски.

Той е един от най-сериозните критици на Владимир Путин и поради заплахи за живота му, от години живее в САЩ. Разговорът с Пионтковски бе осъществен от журналиста Георги Коритаров в ефира на ТВ+ тази вечер.

Анализаторът обаче подчерта, че лично следи внимателно изявите на българския публицист Иван Кръстев, който редовно участва във всички пропутински аналитични кръгове и форуми, като Валдайския, и публикува материали, които са близки до позицията на Путин. 

Пионтоковски обаче разкри, че в разширения списък за санкции спрямо близки до Путин лица вече са попаднали бившият германски президент Герхард Шрьодер, френската националистка Марин Льо Пен и премиерът на Унгария Виктор Орбан. 

Цялото интервю с Андрей Пионтковски очаквайте утре във Faktor.bg.