Анализатор: БСП се опитва да събужда в обществото аналогия с масовите протести от 2013 г.

Ситуацията с ЧЕЗ няма да доведе до сваляне на правителството, защото в нито един момент не се е говорело за увеличаване цената на тока

Казусът с продажбата на ЧЕЗ е най-големият проблем, с който правителството се е сблъсквало до този момент", заяви в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Евелина Славкова, анализатор от "Тренд“.

"Това, което наблюдаваме, е една перманентна ситуация на непрекъснати малки и по-големи скандали. Всъщност ситуацията с ЧЕЗ е може би този скандал, който е от най-голям мащаб", каза Славкова и обясни: "Има една много проста причина и това е, че българинът разбира от този казус. Българинът разбира, когато се говори за нещо, което е свързано с вода, с ток, теми, които са свързани с неговото ежедневие" 

"Ситуацията с ЧЕЗ няма да доведе до сваляне на правителството, защото в нито един момент не се е говорело за увеличаване цената на тока, което да възбуди някакъв вид яростно обществено недоволство", смята анализаторката.

"БСП се опитва в момента да събужда в обществото аналогия с масовите протести от 2013 г., възникнали след проблемите със сметките за ток, които всъщност доведоха тогава до сваляне на правителството на Борисов", добави Славкова. И продължи: "Моето мнение е, че няма как да търсим аналогия между тези две ситуации и не мисля, че ще има сериозна бурна реакция в обществото в тази посока. БСП се опитва чрез този протест да говори не само за ЧЕЗ, а за всички неща - от "Суджукгейт“ до Истанбулската конвенция".