Активист на Демократична България получи важен пост в НАТО с подкрепата на Каракачанов и правителството

Велизар Шаламанов

Велизар Шаламанов

Само за дни Демократична България успя да завоюва две важни места в евроатлантическите структури. Радан Кънев бе избран за евродепутат, а Велизар Шаламанов получи назначение в Надзорния съвет на Агенцията на НАТО за комуникации и информация (NCI). Предстои му двегодишен мандат във важната структура в Брюксел. Шаламанов е излъчен като представител на България с одобрението на правителството и Министерството на отбраната.

Със специален пост във фейсбук той благодари вчера на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, както и на други фактори от Външно министерство и сектор „Отбрана” за оказаното му доверие, което  обещава да оправдае.

Всъщност  изборът е станал факт още през началото на май, но обществото получи информация след поздравлението, което отправи към Шаламанов на 24 май Постоянната делегация на България в НАТО.

Велизар Шаламанов е изявен евраоетлантик, служебен министър на отбраната в правителството на Георги Близнашки. Той е учредител и активист на „Да, България” с лидер Христо Иванов. През 2017 бе кандидат за депутат от същата формация, а след създаваното на обединението Демократична България е сочен като министър на отбраната в сянка на опозиционната формация. Шаламанов е сред изявените критици на отбранителната политика на сегашното правителство, но назначаването му на високата позиция показва доверието на правителството на Бойко Борисов към професионалните  му качества.

v_chalamanov.jpg