Акад. Антон Дончев: Обвиненията към „Трейс груп” не се отнасят за мен, нямам отношение към строителната част

Антон Дончев

Антон Дончев

„Да, в надзорния съвет на „Трейс гръп” съм. Но обвиненията към фирмата не се отнасят за мен, просто  защото не се занимавам със строителната част и нямам отношение към нея." Това обяви пред Faktor.bg авторът на „Време разделно”, който в момента е в чужбина. Изненадващо вчера стана ясно, че той в ръководния екип на компанията, която е ремонтирала за 23 милиона евро участъка край Своге. Там преди дни при тежка катастрофа с автобус загинаха 17 души. 

„Аз се занимавам в компанията с връзките с обществеността, със спазване на законите, с възпитанието на кадрите. Освен това към „Трейс груп” ръководя и една фондация, имаме големи планове в областта на културата”, обясни Дончев ангажиментите си.

„Кой българин може да приема равнодушно тази трагедия, това е ужасно. Но не съм запознат на какво основание се обвинява фирмата, не съм вътре в случая, има органи, които се занимават с проблема”, коментира още писателят.

В социалните мрежи от вчера се надига истинска вълна на гняв срещу въпросния академик, който е на 88 години, но се е уредил на добра хранилка. Дончев, който след „Време разделно” не е написал нищо впечатляващо, обикновено е компетентен по всички въпроси в държавата и е част от всички номенклатурни инициативни и лобистки комитети, свързани с БСП и лявото. Но в случая мълчи за трагедията на обикновени българи.