Нинова сърдита на фестивала "Сурва", ревнува Мая Манолова заради народната любов

Нека злото ви забрави, заклинателно се обърна към гостите на феста лидерът на социалистите

снимка: cross.bg

снимка: cross.bg

 "Нека злото ви забрави. На всички българи - здраве и плодородна година. Честит празник "Сурва" на перничани". С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към всички хора, дошли да отбележат традиционния празник в Перник.

"Възхищавам ви се. За 27-ми път организирате кукерските тържества, които са част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Вие цените и пазите традициите, които са запазили българщината през всички изпитания", допълни тя. Нинова изтъкна, че именно традициите ще ни съхранят като народ и занапред.

"Щастлива съм да видя тук толкова млади хора и деца. Ето нещо, в което трябва да ги възпитаваме - да тачат обичаите на предците си и да ги пренасят напред в годините. Нека бъдат здрави и силни българи", каза още лидерът на БСП.

Сред гостите на фестивала "Сурва 2018" е и омбудсманът Мая Манолова, информира ZaPernik.com., радушно приета от перничани по време на откриването на фестивала снощи в Двореца на културата в Перник. 

Само на метри от нея Корнелия Нинова се бе обградила от местни партийни величия и гледаше злобно как хората се кефят на Мая Манолова и я поздравяват, а нея дори не я забелязват, пише още изданието.

Друга интрига лъсна от откриването на фестивала снощи - кметицата на Перник Вяра Церовска не спомена името на председателя на Общинския съвет в Перник при откриването на фестивала. Тотално бяха игнорирани и депутатите при обявяването на политическите лица. Само шефката на парламента Цвета Караянчева и омбудсманът Мая Манолова чуха имената си от трибуната.