Нинова предложи партийна книжка на Беновска, журналистката иска място в политбюрото на "столетницата"

Водещата констатира, че няма смисъл от подобни обещания, тъй като до тяхното изпълнение щяла да се пенсионира

Илияна Беновска

Илияна Беновска

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и журналистката Илияна Беновска влязоха в словесен сблъсък по време на Изпълнителното бюро на БСП, на социалистката направи своя интерпретация на европредседателството ни. 

Беновска захапа лидера на БСП за протестите по време на форума в НДК. "И ако Вие бяхте начело на България по време на европредседателството, колко протеста бихте допуснали или пък още по-дългосрочен въпрос, ако станете министър-председател за 6 месеца колко протеста бихте имали? И на последно място за чуждестранните инвестиции – 161 милиона са се оттеглили г-жо Нинова – това е манипулация на фактите! Защото големите компании – майки са дали кредити на дъщерните си дружества тук и те са върнати на съответните банки, погледнете справката на БНБ!".

"Така – БСП и въпросите от Казанлък, Монтана и Враца. Г-жо Беновска, всеки път ме питате за вътрешнопартийните ни работи. Всеки път се изкушавам да Ви поканя да станете член на партията, да дойдете на един пленум, да получите отговор на всички тези въпроси и постоянно да ги получавате", отговори на свой ред Нинова. тя дори предложи на Беновска да стане член на БСП в нейния район "Оборище", където двете щели да имат възможност да спорят. 

Беновска се пошегува с Нинова и попита, дали няма да ѝ намери място и в Националния съвет. Лидерът на БСП ѝ обясни, че не зависи от нея, тъй като трябва да бъде избрана. Беновска заключи, че може да се пенсионира, докато това се случи.