Нинова прави кампанията на Йончева в стил "Румен Радев"

Лидерката на БСП води първата в листата си по комунистически паметници

Корнелия Нинова и Елена Йончева

Корнелия Нинова и Елена Йончева

Лидерката на БСП Корнелия Нинова извади старите трикове на предизборната кампания, които използва и с Румен Радев. Водачката на листата ѝ Елена Йончева е рамо до рамо със социалистката по болшевишки празници. Двете ще поднесат букети пред паметника на комунистическия деец Антон Попов в Петрич. 

Утре в Народното читалище в гр. Петрич те ще вземат участие в честването на 100 г. от основаването на социалистическата партия в Петрич. Припомняме, че емблематичните дати на комунистите са слабост на Нинова.

Неслучайно през 2016 г. тя представи за първи път кандидата си за президент Румен Радев на 9-ти септември пред Паметника на незнайния воин. Още тогава бъдещият държавен глава, който не беше особено приказлив, не можа да обясни какво прави с венец на соцпразника.

Очевидно този път ще разчита на социалистическите майски манифестации, които не са малко, а там вероятно ще се опита да трогне носталгичния електорат, който тъгува по Сталин-Тито-Димитров. Стари социалисти в Правец още си спомнят снимката на Корнелия Нинова и съпартийците ѝ пред паметника на Тодор Живков. Сюжетът смути дори социалистите, които се питаха в коя година води партията им лидерката - на Тодор Живков, или в 21-ви век.