Докато Борисов разговаря с Ердоган, Нинова се прави на "патриот" - гледа "Хъшове"

Това прилича но пиар акция на социалистката, но едва ли това е начинът да се отстояват национални интереси

снимка: Канал3

снимка: Канал3

Лидерът на БСП и най-вярното й партийно обкръжение продължават да демонстрират революционно поведение спрямо Ердоган и съседна Турция. Докато Борисов и европейски лидери разговарят на официалната вечеря среща в резиденцията в "Евксиноград", червеният лидер избра знакова демонстрация - отиде да гледа постановката "Хъшове" в Народния театър. Така Нинова вероятно иска да демонстрира, че е опозиция на инициативите на Бойко Борисов и не приема политиките му с турския президент. 

Лидерът на БСП, ако беше истински вярна на българските национални интереси, трябваше да демонстрира по-хъшовско поведение на 3-ти март, когато националния празник беше превърнат в руски, а патриарх Кирил се държа нагло към българския президент и домакина България. Тогава обаче Нинова се скри и предпочете да не пророни и дума за скандалите предизвикани от високия руски гост. Сега е избрала доста примитивен начин да си прави пиар - с гледане на "Хъшове" не се защитават национални интереси, а когато имаш смелостта да откажеш на генерал от КГБ когато ти налага кого да издигнеш за президент на независима държава.

Запознати твърдят, че театралната вечер на Нинова е запланувана по-отдавна и съвпадението между заглавието в афиша и посещението на турския президент било случайност.

Преди няколко дни пък Корнелия Нинова направи изнесено заседание на партията си в Кърджали. Там тя остро разкритикува Ердоган за изказванията му по повод Кърджали, и посъветва Борисов да постави въпроса за имотите на тракийските българи, прогонени от Одринска Тракия.