Александър Невзоров: Къде още депутатът Гаврилов да си сложи задника, за да предизвика Трета световна война ? (ВИДЕО)

Къде още депутатът Сергей Гаврилов трябва да си сложи задника, за да предизвика Трета световна война?

Това попита в обзора си "Невзоровские среды" в ефира на радио "Ехото на Москва" известният руски журналист Александър Невзоров.

В Кремъл явно са доволни от Гаврилов, допълни той.

Нали те са го пратили. Ще припомним само, че външният министър на Русия Сергей Лавров имаше безочието да обяви, че събитията в Грузия са пример за последиците от международната политика на Запада.

"Гаврилов не е удостоен с оредена "Герой на Русия" само, защото не могат да решат къде точно да му го окачат, дали на мястото, с което е извършил този подвиг- хулиганство или на гръдта...", иронизира Невзоров.

Той смята, че имаме работа с особено опасен задник.

"Не са виновни само Русия и Гаврилов, а и Грузия... През свободните си години нищо не пречеше на страната да направи стола на председателя на парламента електрически... Това би решило не само проблема с Гавриловци, но и би решило редица депутатски колизии", смята той.

В Грузия текат масови антируски протести, които не стихват от седмица. Те избухнаха, след като по време на свое посещение в страната, заместник – председателя на Държавната дума Сергей Гаврилов, уникален хибрид между комунист и фанатичен поклоник на православието, седна в креслото на председателя на грузинския парламент.