Нено Димов: Скандалът с прокуратурата се оказа най-плодотворен за БСП

Нено Димов

Нено Димов

Аз залагам, че този кабинет ще бъде стабилен, прогнозира Димов.

Скандалът с прокуратурата се оказа най-плодотворен за БСП, защото те успяха да премахнат един човек от многото, които трябва да бъдат премахнати от партията. Пожелвам им успех в това. Това каза в ефира на БНТ Нено Димов от Инситута за дясна политика.

Заедно с него гост беше и политологът Първан Симеонов. Двамата коментираха актуалните политически теми от последната седмица. Държавата и олигархията са се сраснали отдавна. Не трябва да бъдем наивници. Трудно е една държава да се справи с олигархията, когато е превзета от нея. Не съм оптимист, каза Симеонов.

Има доста сериозни очаквания към новото правителство. Това е нормално. Всеки един нов парламент получава кредит на доверие. Хората се страхуват от това, което става в Турция сочи последното проучване на "Галъп". Обществото има нужда от сигурност и защита. Никой не иска политическа криза, разкри политологът. Сигурността е основен приоритет на това правителство. То трябва да води изключително балансирана външна политика. Бойко Борисов спечели изборите точно заради това. Той показа, че умее да води балансирана политика. Българските избиратели искат сигурност и спокойствие. Аз залагам, че този кабинет ще бъде стабилен, прогнозира Димов.