Недоволни от отразяването на вчерашните протести се събраха пред БНТ

Те се заканиха да изпратят сигнал до СЕМ, в който да изложат подробно несъгласието си с показаното по казуса "Пирин"

Граждани се събраха пред сградата на Българската национална телевизия, за да изразят възмущението си от "некоректното отразяване на броя на протестиращите в защита на националния парк Пирин в четвъртък вечер".

Според преброяването на организаторите шествието срещу решението на кабинета по казуса събрало впечатляващо много хора в деня на откриването на българското европредседателство. Протестиращите снощи били около 8 хил. души. А в още 19 града, включително Лондон и Брюксел, също имало паралелни протести.

Според новината на БНТ на сайта на телевизията от 20.50 ч. в четвъртък обаче протестиращите са били "десетки". В петък около обяд заглавието в медията беше поправено от "десетки" на "хиляди".

В 16 ч. следобед от БНТ излязоха с позиция на сайта си, в която обясняват, че става дума за "редакторска грешка", която е била коригирана, а на редактора е наложено административно наказание.  

Протестиращите се заканиха да изпратят сигнал до СЕМ, в който да изложат подробно несъгласието си с показаното по казуса "Пирин".