Не е шега! Диня на скара - гореща, димяща и освежаваща

Вижте тази хитова френска рецепта за лятото

Няма по-лесна рецепта от тази супер бърза, но вкусна френска рецепта за диня на скара. Да, можете да приготвите на скара този прекрасен и освежаващ плод.

Динята на скара има опушен вкус и интензивна сладост. Перфектно съчетание на летните вкусове, резултатът е наистина прекрасен.

Тази рецепта за диня се приготвя лесно и придава леко екзотичен вкус на различни ястия. Насладете се на вкуса й направо от скарата, гореща, димяща и освежаваща. Или пък я поставете в една традиционна плодова салата и я залейте със сладък лимоново-меден сос за десерт.

Алтернативно, можете да се насладите на диня на скара, като комбинирате с различни сирена, винегрет и салати, за елегантно разнообразие на лятното похапване.

Какво ви е нужно:

1 средна безсеменна диня

морска сол на вкус

1 чаша зехтин

Как да я приготвим:

Измийте кората на динята, нарежете я надлъжно и след това изрежете на дебели парчета. Отрежете и изхвърлете кората. Посолете подготвената диня и я оставете да лежи върху кухненска хартия за около 20 минути. След това изплакнете солта от всички парчета, като се уверите, че сте ги измили изцяло.

Намажете целите парчета със зехтина. Поставете ги на предварително загрята скара на средно висока температура и ги гответе за 3 минути от всяка страна, докато се появят ленти от скарата. Не поставяйте върху прекалено гореща скара - динята просто ще изгори, вместо да се нагрее, и няма да вземе опушения аромат (причината за приготвянето на това ястие).

Сервирайте веднага дините на скара на гостите си или ги използвайте в някои от предложенията по-долу. Каквото и да изберете, ще направите това ястие отново и отново.

Предложения за сервиране

Да се научим да гриловаме диня, означава, че опциите за сервиране и консумиране са безкрайни.

- Сервирайте динята на скара и козе сирене заедно със смесени зеленчуци и поръсете салатата с плодов винегрет;

- Нарежете динята на скара на по-малки кубчета и ги сервирайте с черни маслини, сирене фета и винегрет;

- Добавете парчета диня на скара към тропическа плодова салата за малко по-различен вкус;

Възможностите са толкова, колкото вкусът и въображението ви позволяват. (gotvach.bg)