Най-младата кралица в света управлява малък хималайски рай

През 2011 г. тя сключи брак с Краля на драконите на Бутан

В момента всички погледи са вперени в новата кралска особа на Великобритания – годеницата на принц Хари, американската актриса Меган Маркъл.
Има обаче и други представители на синята кръв по света, които заслужават не по-малко внимание.
Безспорно такава е нейно величество Гялцуен Джетсун Пема Ванчук – кралицата на Бутан, пише T+L.

На 27-годишна възраст кралица Джетсун е най-младата в света. Тя носи титлата си от 2011 г., когато сключи брак с Джигме Хесар Намгиал Вангчук, известен още като Краля на драконите на Бутан.

По това време тя е само на 21 години.

Кралица Джетсун е страстна любителка на изкуството и живописта. Научава се на това в частно училище в Индия.Там тя изучава английски език, история, икономика, география и живопис, според официалната й биография. След това продължава да учи психология и история на изкуствата в Regent's University в Лондон.

На 5 февруари 2016 г. кралската двойка приветства първото си дете - син, кръстен Джигме Намгиал Вангчук. В деня на неговото раждане в страната бяха засадени 108 000 фиданки.

Както се отбелязва на нейната Facebook страница, кралицата е патрон на няколко организации, които работят в областта на опазването на културата и околната среда и застъпничеството за хора с увреждания. Освен нейната работа с организации с нестопанска цел, кралицата също така подкрепя предприемачи в селските райони и икономически селски проекти.