Според видео, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро".
Видеото на Tastemade UK, разпространено в социалните мрежи, ни съветва да положим кръглото или правоъгълното ренде легнало в хоризонтална позиция. Така опората е много по-добра. Настърганият кашкавал пада във вътрешността на уреда. Рендето с настъргания кашкавал след това се повдига в хоризонтално положение, за да не се изсипе, след което се накланя и съдържанието му попада на желаното място.
По този начин настъргването става много по-чисто и не се нацапва всичко наоколо с кашкавалени стърготини. Видеото с полезния съвет вече има десетки хиляди харесвания и коментари.
Виж на: https://www.instagram.com/p/Bo_yj5-gY1b/?taken-by=tastemadeuk