Навални: Путин събра само тлъсти крадци и мошеници да слушат речта му (ВИДЕО)

Напомни за марша в памет на убития под стените на Кремъл лидер на опозицията Борис Немцов

Готвачът на Путин има огромно количество медии, които се надпреварват да ме ругаят, заяви опозиционният лидер и основател на "Фонда за борба с корупцията" Алексей Навални в редовното си видео в четвъртък вечер.

Припомняме, че ресторантьорът Евгений Пригожин, наричан така, е човекът осигурил финансиране на "Internet Research Agency" - ферма за тролове в Санкт Петербург, която  използвал фалшиви профили в социалните мрежи и бълва пропаганда. Доказано е вече, че е плащал за таргетирани политически реклами от името на американци, за да се опита да повлияе върху изборния резултат в САЩ. Троловете вилнеят и в българското виртуално пространство, както сте забелязали. 

Когато фабриката за тролове беше открита през 2013 г., основната й задача е да бълва в социалните мрежи със статии и коментари, описващи Русия на Путин като стабилна, могъща и спокойна държава в сравнение с пълния с противоречия и морално разложен Запад.  Негова е и частната военна компания "Вагнер", която сее смърт по целия свят и уж брани интересите на Русия, а всъщност доунищожава репутацията й.

Навални напомни за марша в памет на убития под стените на Кремъл лидер на опозицията Борис Немцов на 24 февруари, който властите не успяха да спрат и заяви, че също ще бъде там. Той призова хората масово да отидат.

Владимир Путин събра тлъсти крадци и мошеници да слушат речта му, за да им каже: " Момчета, нямаме време да обновим Русия".  Това го прави вече 20 години, обясни Навални. 

Визираше годишна реч на руския президент пред Федералното събрание. Каза тежки думи за нея, които и сами ще чуете. 

"Всяка година чакаме посланието на президента пред Федералното събрание, защото това е важно политическо заявлени докъде сме стигнали и накъде ще се движим. Беше много интересно да се гледа залата, където видяхме путинския елит...", обясни той.

Путин събра да слушат речта му най-лошите хора на Русия, крадци и мошеници. Когато показваха Прпезидиума си казах "Боже мой, почти за всички ние сме пускали разследвания."