Навални: Кмет на Путин ругае САЩ, а живее там (ВИДЕО)

Стартираме от Москва кампанията си за „умно гласуване“ на местните избори през септември , заяви руският опозиционен лидер и основател на Фонда за борба с корупцията Алексей Навални в традиционното си видео в четвъртък вечер.

С новата си стратегия ще дадем бой на „Единна Русия“ на Путин, смята той.

Останалото за нея, за  "людоедските възгледи" на Ксения Собчак за пожара в "Нотр Дам"и малоумните коментари на руските анализатори по темата, за идиотщините на най-колоритния путински депутат, за дачата-дворец на началника на охраната на премиера Медведев, съсипването на руските университети, можете да чуете от самия него, както и  и за опасността от електронно гласуване в Русия.

Интересен акцент е разкритието на екипа на Навални за бившия кмет на град Хабаровск от   „Единна Русия“ на Путин, който купил 6 къщи в Америка, живял 190 дни в годината в Сан Хосе, за да не загуби зелената си карта, като в същото време "изпълнявал" задълженията си на кмет и обяснявал как "Америка иска да ни погуби" при кратките си завръщания. Това продължило 9 години.

"През цялото време той е крал пари в Русия, инвестирал  е 6 милиона в САЩ, ругаел ги е и е призовавал да се сплотим около Путин", разказва Навални. Разбира се, в Кремъл, отлично са знаели за това.
Въпросният уникален екземпляр се казва Соколов, Алекса́ндр Никола́евич. Той дори обвинявал протестиращите в Хабаровск, че са платени от САЩ.