"Иди, учи и се върни" дава три стипендии за магистратура в чужбина

Фонд “Иди, учи и се върни” ще подкрепи трима млади българи да следват магистратура в някои от световните университети, а след това да се реализират в България.

Три стипендии по 10 000 лв за магистратура ще получат младежи, за да учат в университет в чужбина. Кандидатстването е до 8 юни на fund.tuk-tam.bg.

Стипендията е предназначена за бъдещи магистри и е отворена към всички специалности и университети, като стипендиантите сами определят как най-добре да инвестират сумата. Важно условие при избора на кандидатите е тяхното желание и мотивация да се върнат в България след дипломирането си.

От "Тук-Там" създават фонда за стипендии, за да помагат на повече хора да получат нова възможност за образование и да развият уменията си извън България, като се завърнат в страната ни с чуждестранен опит. Журито, което ще избере стипендиантите е съставено от вдъхновяващи бизнес лидери, представители на институции и неправителствени организации.

Средствата за стипендиите са събрани благодарение на лични дарения и подкрепата на компании, които вярват в каузата на "Тук-Там".

Извън финансовата помощ, “Иди, учи и се върни” подкрепя своите стипендианти и с менторска програма.

Фонд “Иди, учи и се върни” е инициатива на сдружение “Тук-Там” и съществува от 3 години, като вече е подкрепило развитието на 7 души.