Намерената пушка край Костенец не е на Стоян Зайков

Намерената разглобена ловна пушка край Костенец не е на заподозрения за две убийства Стоян Зайков-Чане, а на местен бракониер, съобщи TrafficNews. Тя беше открита в метална кутия в гората, близо до града. Гладкоцевната ловна пушка, 12 калибър, отговаря по вид на оръжието, с което е застрелян Валентин Петров, съсед и братовчед на Чане. Затова и веднага се появи версия, че Чане може да я скрил там след като е извършил престъплението.

Балистичната експертиза на намерената пушка все още не е готова, за да се отхвърли окончателно версията, че това е оръжието на убийството, но вече е ясно, че един от най-известните бракониери е собственик на скритата пушка.


Четете още новини от България и света!
Решил да я остави извън дома си на тайно място, защото разбрал, че с подобно оръжие е убит Валентин и не искал да си докара главоболия с полицията.


Все още не е готова и експертизата, която категорично да докаже, че Чане е застрелял бившата си приятелка Милена Шишкова и своя съсед Валентин Петров. Мъжът бе убит на 14 май, шест дни след като според разследващите Зайков е пребил и застрелял фризьорката, от която има 14-годишен син Стивън.


Бившият затворник Чане е неоткриваем вече 13 дни, което засилва подозренията, че има ятаци, които му помагат с информация и храна. Самият Зайков има славата на много изобретателен и дързък. Градската мълва разказва, че когато преди години отново бил издирван от органите на реда, той се укривал повече от месец в бившия Пионерски дом. Куриозното е, че сградата е съседна на полицейското управление в Костенец.