Над 100 души вече са кандидатствали за "Най-добър млад шофьор"

Изкушаващата награда е една година безплатно шофиране на новото Renault Captur

Над 120 души са се включили в конкурса на СБА за "Най-млад добър млад шофьор" в рамките на първия ден от кампанията. Това съобщи пред БНТ Ивайло Търпанов от съюза.

Първият кръг ще продължи до 27 април, като дотогава всеки участник трябва да реши тест, публикуван на интернет страницата на събитието. Чрез него ще се проверят теоретичната подготовка на участниците.

В кампанията на СБА могат да се включат всички български шофьори между 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад волана.

Състезанието се провежда в периода 5 февруари – 12 май и в него могат да вземат участие всички български шофьори между 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад волана.

В момента в България има близо 220 000 шофьори в тази възрастова група. За съжаление статистиката показва, че някои от тях участват във всеки трети инцидент на пътя. 

За най-добрият млад шофьор на България е предвидена изкушаваща награда – една година безплатно шофиране на новото Renault Captur, предоставено от представителството на марката в България. За справилите се най-добре, разбира се, ще има още много награди.