Можем да гледаме връчването на 91-вите награди "Оскар" от 3 ч. българско време

Церемонията ще се проведе тази вечер в холивудския "Долби тиътър"

Мелиса Макарти („Можете ли да ми простите“).

Мелиса Макарти („Можете ли да ми простите“).

Тази вечер в Лос Анджелис ще бъдат връчени 91-вите филмови награди "Оскар" на Американската академия за киноизкуство.

Церемонията ще се проведе в холивудския "Долби тиътър" и ще започне в 3 ч. българско време в нощта срещу понеделник, 25 февруари.

В България те ще бъдат предавани от "Кино Нова", като тяхното студио ще започне още 23.30 ч., а излъчването на церемонията - в 3:00 ч..

В категорията „Най-добър филм“ ще се състезават „Зелената книга“, в който има и българско участие, „Черната пантера“, „Рома“, „Роди се звезда“, „Фаворитката“, „Черният клановец“, „Бохемска рапсодия“ и „Власт“.

Номинираните за най-добра актриса са Ялица Апарисио („Рома), Лейди Гага („Роди се звезда“), Глен Клоуз („Жена“), Оливия Колман („Фаворитката“) и Мелиса Макарти („Можете ли да ми простите“).

Киноакадемията ще избира най-добър актьор измежду Рами Малек („Бохемска рапсодия“), Кристиан Бейл („Власт“), Виго Мортенсен („Зелената книга“), Брадли Купър („Роди се звезда“) и Уилям Дефо („На прага на вечността“).

За режисура номинираните са: Алфонсо Куарон („Рома“), Адам Маккей („Власт“), Павел Павликовски („Студената война“) и Йоргос Лантимос („Фаворитката“).

Пълният списък на номинациите е публикуван на сайта на Академията.