Моника Станишева яростно отрече връзка с Гинка Върбакова, плаши със съд

Всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл, оправдава се тя

Снимка: В. "Капитал"

Снимка: В. "Капитал"

Съпругата на лидера на ПЕС, евродепутат от БСП и бивш председател на партията Сергей Станишев - Моника опроверга категорично информацията, че е в основата на връзките с общесвеността на Гинка Върбакова и нейната фирма "Инерком".

Такова твърдение отправи днес депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, цитирайки материал на в. "Капитал". 

"Вече две седмици нагнетявате обществото, че Бойко Борисов стои зад сделката с ЧЕЗ и "Инерком". Сипете лъжи. Докога лицемерие в БСП?! Вчера се появи писмена следа, която ясно показва кой стои зад компанията купувач", заяви Гърневски.
 "Една малка техническа грешка ви издаде. Не просто БСП, а БСП и ПЕС стоят зад тази сделка. Сега стана ли ви ясно кои са гадовете. Вчера Корнелия Нинова шайка ги търсеха пред Министерски съвет, а те се оказаха на "Позитано", заяви Гърневски.

 Ето отговора на Моника Станишева, която незнайно защо смята, че някой си е дал труда да фалшифицира метаданните с името й, в официално изявление, без редакторска намеса:

"Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение.

Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с "Инерком България" и сделката с ЧЕЗ.  Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо о с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина.

Добре известно е, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл. Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация. Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда."