Жабляновщина и Ждановщина

Кастата БСП никога няма да се промени, ще изповядва вечно ждановщината

Жданов и Жаблянов

Жданов и Жаблянов

Светослав Пинтев 

БСП напусна парламента и чакала справедливото възстановяване на  Валери Жаблянов на поста зам.-председател на Народното събрание. Да ама надеждите им не се оправдаха.  Трябва да възхваляваме Народния съд, за да се върнат вероятно.  Да ги молим да ни обяснят колко е прекрасен.
Жаблянов пък все повече прилича на Андрей Жданов, само няма неговите възможности.  Но пък се надява…
Отдавна не бяхме виждали такова безочие, такава  нахално 

набутване на историята обратно в сталинските калъпи

И то от трибуната на парламента.  От там той отново оправда Народния съд.

„Дървена комунистическа глава”, както го нарече днес опонент в парламента, е направо комплимент за подобни хора.  А не е редно да им се правят комплименти при такава яростна болшевизация.

„Жаблянов се изживява като Георги Димитров на Лайпцигския процес. Пази Боже този да дойде на власт...“, писа колегата 
Тодор Токин във Фейсбук.

Корнелия Нинова пък съжалявала, че другите са незрели, за да погледнат зряло на историята. И говори за фашизъм. Пита имало ли е такъв. Имало е в Италия, Нинова, да.

Да нямате предвид национал-социализъм? 

Сталин е наредил да го наричат фашизъм, драга, а той си е национал-социализъм. Доста близък до днешния ви начин на мислене.

Възкръсналият „класово-партиен“ подход на БСП, с който  яростно громи враговете и клейми т.нар. фашисти, като се срамува да ги нарече с истинското им име национал-социалисти, от днес спокойно може  да се нарече  с красивата българска дума „жабляновщина“, която току-що изковаха. 
Също като ждановщинатата на незабравимия Андрей Александрович, който е трябвало да наследи др. Сталин, но взел, че се споминал преди него, като преди това успял да прати в  отвъдното цели армии от руски хора на духа, които нямали блясък в очите по въпроса за партийността в литературата, например.  Моментално 

им слагали клеймото  „фашисти“ и ги унищожавали

Най-често физически.    

Жданов е живеел в свят на демони,  защото баща му, свещеник,  е един от първите руски изследователи на писанията за Апокалипсиса... Свят, в който живее днес и БСП.  

Сякаш неговият дух напътства Съюза на съветските писатели да организира другарски съд, в който да обяви Борис Пастернак за фашист, защото  му е присъдена…. Нобелова награда за „Доктор Живаго“. Отправят се призиви да бъде изгонен в неговия "капиталистически рай". Нашите висши социалисти  пък си живеят в него, затова им е още по–сладко да слагат клеймото “фашист“ на десетките хиляди българи, които са унищожили.

Речите на най-разнообрази представители на едрата и средна фауна в  БСП в защита на Народния съд показват ясно, че тази каста никога няма да се промени и ще изповядва вечно ждановщината, било и наречена жабляновщината в българския си вариант. И е готова на всичко. 

Партията просто си живее в друго време  

Което пък ми напомня  следните думи на великия философ Николай Бердяев в „Руската религиозна идея и руската държава“:

„Нито една страна не живее едновременно в толкова различни векове: от XIV до XIX и дори до бъдния, до XXI век. Русия през XVIII и XIX век не води органичен живот. В душата на руския народ Изтокът се бори със Запада и тази борба продължава в руската революция. Руският комунизъм е източен комунизъм“.

Както е българският, то се знае. Където е съветският слон, там е българският слон, негов по-малък брат. 

Марксист-ленинецът Валери Жаблянов и да не е зам-шеф на Народното събрание,  жабляновщината ще избуява още по-силно в БСП.  Партията дава все повече индикации, че е поела 

курс за дестабилизация на България

Това вече не се крие зад приказки как ще подкрепят европредседателството, тези лакърдии ги зарязаха съвсем,  а лозунгите, които са взели отново на въоръжение целят… да разгорят класовата война, много ясно. Но без да признават, че техни партийни другари са огромната част от капиталистите в тази страна. И без да се сещат, че класовата борба в крайна сметка ще унищожи тях.  

Да си го кажем направо,  линията е на въоръжена хибридна война срещу България, каквато БСП е водила неведнъж в историята си.  Всеки път под мъдрото ръководство на една чужда сила. Няма да е изненадващо, ако има и тайна военна организация, както и тогава. А за паравоенните формации, които се прочуха и по света сред репортажа на френски журналист, да не говорим. Тези хора вероятно са гласени да са новите партизани.

Само часове, след като беше поискана оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание заради  декларираното от името на партията, че "Народният съд е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие", ръководствата на БСП и на парламентарната група си спретнаха  извънредно заседание на "Позитано" 20, където решиха, че другарят Жаблянов не е нарушил партийната дисциплина. Правилно мисли другарят. Аз можех да им кажа какво ще решат предварително, нямаше смисъл да си губят времето.

Преди да каже това очаквано решение,  Кирил Добрев припомни, че има позиция на БСП от 1991 г., в която се казва: "Като поема политическата отговорност на своята предшественичка за допуснатите грешки и деформации, БСП се извинява на всички граждани на страната, включително и на партийните членове, които в този период бяха незаконно, необосновано тероризирани и унижавани". Повтори го и Нинова днес, цитирайки декларацията, в която клането на българи е отчетено като "някои грешки и деформации".

Те си мислят явно, че този документ е индулгенция за 1000 години. 

И си приемат вината с мезетата, както обикновено

Сега вече БСП имат и повод за реванш, който да мобилизира партийните редици срещу класовия враг. Той обаче отдавна не е капитализЪма, та нали именно отговорни другари се къпят в златния му дъжд. Остава българската държавност. Тролската им армия е наточила секирата за фалшиви новини и се готви за бой последен. 

Този типичен соц герой на нашето време, наречен Жаблянов, разбира се, би могъл да бъде заместен от всеки друг от обкръжението на лидера на БСП Корнелия Нинова. В този смисъл  новата тенденция би могла да се нарече също ниновизъм, добревизъм, славчовелковизъм и т.н. Той е само един от войниците на партията, които са решили, че през настоящия век можеш да си живееш с лозунгите от средата на миналия. Сталинисткото профилиране  в БСП наистина не е мръднало през последните 30 години, напротив, 

върви към втвърдяване 

Тук ще цитирам Тодор Живков, както си му е ред.  В първоначалния  му обширен доклад на Априлския пленум той атакува обречения вече първи ръководител така: “Другарят Червенков се оказа човек властолюбив и амбициозен. Култът към Сталин му допадаше, той напълно се покриваше с неговите стремежи, поради което у нас, в нашата страна, с голяма упоритост и последователност се подражаваше на всичко, което се правеше за възвеличаване на Сталин…“

Ако днес сложиш името на Нинова, нищо няма да се промени, пак ще е актуално.