Защо Елена Йончева видя първомайския митинг на БСП като хилядите левчета в офшорна сметка?

Безродието не се лекува, то е стигмата на червените!

Тях червеното знаме роди ги...

Тях червеното знаме роди ги...

Димитър Иванов

Като доказани майстори на фалшиви новини и Гьобелсова пропаганда, БСП и лидерите й видяха 30 хил. души на организирания от тях вчера първомайски митинг, с който стартира официално и предизборната им кампания за Европейски парламент. Няма да спорим - очите на глада и страха са голяма сила! На червените другари сега им трябва да помпят самочувствие, да надуват мускули пред електората и да прилагат методите си на автосугестията, че са първи и непобедими – от тук до края на света.

Ако им се развали заверата на 26 май обаче ще избледнеят и изтънеят и надеждите да се впият във властта, и да си лапкат сладко както по времето на Луканов, Беров,  Виденов, Царя, Станишев, Орешарски... Всяка загуба ще бъде смъртоносна за хвърковатата чета на Корнелия от олигарси, номенклатури, клиенти на прокуратурата, стари десари и откровени млади комунисти. Оставките ще са бял кахър, предчувствието за политически провал вече го сънуват червените другари като публичен линч. А след съня идва и реалността – Москва пък съвсем не прощава провалите, ще има легни-стани, ако планът с бройката за кремълски коне в ЕП се провали. Та за това

и очите на страха са толкова големи, че видяха 30 хиляди червени на митинга в София. 

Надутата като първомайски балон цифра май че тръгна от водача на червената листа Елена Йончева. Ама то за нея това е разбираемо – хората със знаменца на БСП просто й се виждат като хилядите в сметките прехвърлени от КТБ с оная офшорка, с която си е имала обща фирма. За другарките Йончева и Нинова какво значи там някаква си личност – просто статистическа бройка, която трябва да им осигури на едната място в Страсбург, а на другата - на „Позитано” 20 и естествено хиляди евро или левове, защото те с малко не са свикнали. Та за това от трибуната на митинга и двете дружно отправиха искане за европейски доходи, защото българите ги заслужавали. Звучи съвсем пролетарско, тоест – извън икономическата логика.

Абе големи популисти и измекяри са тия пребоядисани комунисти – по площадите едно говорят, а реално друго правят. За себе си европейските доходи те отдавна са постигнали. Корнелка намаза дебела филия от приватизацията на „Техноимпекс”, ама що тогава не мислеше за доходите на трудещите се, защо тогава не искаше те да са европейски, когато това реално зависеше от нея като мениджър на дружеството? Някои от бившите й подчинени още се жалват по форумите от неизплатени пари и осигуровки, прекарали ги и със собствеността и т.н. През 2002 и БСП потвърдиха, че тая приватизация на „Техноимпекс” е разбойническа.

Абе тя Корнелка е чела дядо Маркс, та знае при кого остава Капиталът и за кого е Манифестът.

И Йончева е не по-малка разбирачка какво са това доходи. Спретнала си фирма с подставени лица на мустакатия банкер Цветан Василев, както твърди обвинението и веднага си определила сама месечна заплата от над 12 бона – толкова, колкото пенсиите на странджанско село. Така е справедливо по социалистически.

Но големият проблем на зомбирания червен електор е, че никога няма да му се усмихне шансът на Корнелка да приватизира със седесарски плам и на Еленка да бъде избрана за съдружник на топ банкер на държавата. Инак вервайте, че случайно стават тия неща.

Но да се върнем пак на ония митични 30 хиляди, изпълнили центъра на София. Репортери, които отдавна следят подобни масови прояви смятат, че са били от 4500 до не повече от 5,5 хил. души. Така ги отразиха и повечето обективни медии. Такива били и сметките на МВР, което следеше за реда на политическата проява. Показателни са и  цифрите – с 85 автобуса и около 20 микробуса докараха до центъра на София червения електорат. Сега няма да питаме кой е спонсорът и откъде са парите, след като Нинова плаща мизерни заплати на хората в червената телевизия, а преди Велик ден депутатите й се оплакваха, че джобовете им съвсем са изтънели заради парламентарни отсъствия. Освен Йончева обаче и някои хибридни медии видяха червената вълна в София между 20 и 30 хил. За 20 хил. митингуващи говори и една претендираща за дясна медия, но това сега изглежда е в реда на нещата щом и Радан Кънев напява, че много от приятелите му щели да гласуват направо за БСП, за да паднат ГЕРБ от власт. Такава е тя „дясната” логика.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова предложи нещо по-реално за съпоставка – две снимки. 

bsp_miting.jpg

„Открийте разликите! - пита тя:
Снимка 1 
01.05.2019 - 30 000 според БСП
Снимка 2
08.07.2013 - 3000 според БСП”.

Тя разликата е ясна – в мераците е.

За тия импотентни мераци говори и колегата Тодор Токин: „Ега ти простотията! На шествието на БСП се говори, че образованието е на кота нула, а в същото време шествието е озвучено от песента на Пинк флойд "Друга тухла в стената", която започва с " ние не искаме никакво образование"...” Ама то това закодирано послание е явно за електората им – да е необразован, за да им е верен. И Доган такива ги харесва – бодра смяна неграмотници, но винаги верни на партията. За това пак турското и българското крило на БКП си правят шушу-мушу и се ослушват за коалиционен кабинет!

А инак пропагандистите на Нинова колкото и да надуват цифрата на привържениците си и да пеят, че са на всеки километър, никога няма да убедят българофилите, че в бъдещия Европейски парламент няма да са под руска команда. Безродието не се лекува, то е тяхната стигма!

bsp_aktivisti.jpg

Eй такива дядовци с фланелки излизаха вчера от автобусите на БСП