Защо да не пратим джихадистите в Ада със свинска кръв?

Не е лоша идеята на Тръмп да отрежем пътя на терористите към техния Рай

Лицето на терора

Лицето на терора

Светослав Пинтев

Отново един от градовете-символи на Европа беше ударен в сърцето от "Ислямска държава". Или от самосиндикални последователи-психопати на зловещата групировка, има ли значение?
 Известно време се радвахме на поредното затишие преди буря, нямаше атентати, нямаше разкъсани човешки тела. Сякаш решихме, че джихадистите са изчезнали, стопили са се вдън земя, освободили са ни от неприятното си присъствие. А те отново с настървение започнаха да разкъсват тялото на Европа  
 Още вечерта на 17 август, "Ислямска държава".  пое отговорност през своята медия „Амак“ за бруталния атентат в Барселона, където загинаха 13 души и бяха ранени над 50.
 Кървавата река продължава да се излива в различни точки на Европа, изворите й са кръвта на нейните синове и дъщери, а тя става все по пълноводна. Ще я оставим ли да залее континента ни, живота на всички нас?  
Най-четеният италианският национален ежедневник Corriere della Sera публикува във връзка с атентата в Барселона изключително силен коментар, където авторът се обръща към джихадистите така: „Вашата идея за война е да убивате млади хора, които се разхождат по улиците в лятна вечер. 

Ако имат Бог, кой знае колко се срамува от тях

 Какво можем да кажем, което още не сме казали?“. 
Тези силни думи, уви, не могат по никакъв начин да променят ситуацията, нито да намалят чувството за безпомощност и безсилен гняв, които мъчат милиони хора на Стария континент.
 Факт е, че Европа е в състояние на война, война, при която невидими сили й нанасят страшни удари, а тя не може или не иска да отговори адекватно. Докога ще издържи така? 
  Още по малко ситуацията променят изявленията на политическите лидери колко много са потресени от случая.  Единственото, което ни остава е да си плюем в пазвата, да не ни стига и нас.  Или Европа да започне да действа. Защо не и България да даде тласък в тази посока, когато поеме председателството на ЕС. 
А врагът не е само „Ислямска държава“, няма какво да се лъжем, зад нея наднича едно още по-страшно лице, което обаче вмигом ще се сбръчка и ще се стопи в нищото, ако Халифата бъде смазан, така че да даде пример.
  Ние наистина не можем да кажем на джихадистите и техните вдъхновители нещо, което да ги спре, но можем да направим нещо, по дяволите. Даже много неща. Просто трябва да действаме, да не сме пасивни наблюдатели на това 

как страх сковава Стария континент

Как фанатици унищожават цивилизацията ни…
.   Дори да прибегнем до куршумите, потопени в кръв от свиня, както предложи Доналд Тръмп, както навярно вече сте прочели. Той намеква, че тази практика, която приписва на генерал Джон Пършинг,  спряла ислямистите във Филипините в началото на миналия век, ще проработи и сега.
Тръмп написа след атентата в Барселона в Туитър следното: "Проучете какво е правил американският генерал Пършинг на терористите след залавянето им. Повече не е имало радикален ислямски тероризъм в продължение на 35 години." 
Там президентът не посочи някаква конкретна тактика, използвана от героя от Първата световна война  генерал Джон Пършинг на Филипините, но в своята предизборна кампания разказа как генералът спрял мюсюлманските нападения там, като разстрелвал ислямистките бунтовници с куршуми, потопени в свинска кръв, както припомниха Асошиейтед прес и ДПА. 
Историците се съмняват, че е било точно така, но какво от това?.  Няма никакво значение дали генералът го е правил. Този метод със сигурност е ефективен и най-малкото заслужава да се помисли за него. 
Така джихадистите никога няма да имат надежда да влязат в Рая, нито ще се насладят там на 72 девици, което обещание го няма в Корана, но те се правят, че го има и умират с него в главите.
Възможността да не отидат там значително 

ще охлади мераците им за свещена война

Това е съвсем сигурно. И си заслужава да се опита, за да намалее пълноводието на Кървавата река? Или не?   
  Някакви откровени идиоти по света и у нас веднага креснаха, че това било не знам какво си, не било хуманно, не било политически коректно. Именно лицемерната политическа коректност  ще ни изяде главите, ако я караме така. По отношение на джихада пък тя е крайно неуместна, направо нелепа.
 Доналд Тръмп изобщо не ми е любимец, напротив,  но в случая е 100 пъти прав. 
Крайно време е свободният свят да покаже решителност и ефективност в борбата с варварите, съчетали фанатизма на Средновековието със страшните оръжия на новия век.  
           За кого точно да  сме загрижени дали ще влезе в Рая? За масовите убийци-фанатици ли?. А и никакви  физически страдания не им причиняваме, нали така, политкоректници?  Просто им даваме право на избор…  Влизането в Рая също е по избор.
За душевните терзания на джихадистите няма какво да се тревожим, надявам се. Ако те могат да избиват хиляди с бомбите си, да взривяват концертни зали, да мачкат с камиони жени и деца, да тероризират Европа и света, защо ние да не можем да застанем на вратите на техния рай… Хайде бе! Можем и още как. Иначе създаваме своя Ад.