В светлото бъдеще на Манолова ги няма Галевите и „Костинброд“

Слави, Мая, кажете си!

Работодателят и омбудсмана

Работодателят и омбудсмана

Светослав Пинтев  

Слави,  Мая, кажете си вече! Скоро и без това ще ви се наложи.

Помните ли, че малко след трагедията в Хитрино, в разгара на поредната политическата криза, омбудсманът Мая Манолова си направи

странен „майтап“

Във връзка с намеците на политици от различни партии, че тя стартира нов политически проект със самия Слави Трифонов. С него тогава я свързаха заради референдума на шоумена и идеята му за мажоритарни избори, която  Манолова прегърна с възторга на комсомолка, подкарала трамвай.  Но не само. Хората си имаха информация, която май ще се окаже вярна...

Доскорошната депутатка от БСП и главно действащо лице в аферата „Костиндброд“, лично отговорна за докарването чрез грандиозна манипулация на безумието, наречено „кабинет Орешарски“, чевръсто написа проект за поправки в Изборния кодекс. Направи го именно във връзка с референдума на Трифонов - за мажоритарен избор на народни представители в два тура. 

Юристи казват, че  тези писани набързо поправки граничат с това, което би написал изоставащ първолак по въпроса и биха направили хаоса пълен, ако бъдат приети, не дай Боже. Те не са писани, за да влязат в сила,  естествено, както и всичко останало, а за да сложат началото на излъскването на един имидж твърде много пострадал от „Костинброд“ и заяжданията с протестиращите. 

И той се лъсна

Като загорял тиган, лъскан три дни и три нощи с тел.  Тогава  Манолова, за да каже нещо,  се пошегува, че получила предложение да оглави  ГЕРБ,  Реформаторския блок и  ДПС, освен проекта на Трифонов, та и било трудно да реши. „Първо на вас ще кажа", коментира новината за партия с Трифонов тя пред колеги.   Дано е решила… Очевидно 

вече е време да си кажат

Слави снощи ни обясни в предаването, че ще даде кола и шофьор на омбудсмана, защото я…унижавали, като и вземат тези от НСО.

„Това с тази кола е толкова жалко заяждане, че дори не знам как да го коментирам. Целият държавен бюджет е опрял до служебната кола на Мая Манолова. Не е добре, господа управляващи, да унижавате така омбудсмана. Първо, защото сте държавни служители и второ, защото унижавате себе си и нас като ваши работодатели", каза абсолютно сериозно Слави Трифонов. От това изречение, освен всичко останало, личи, че е закъсал със сценаристите, апропо.

Него, разбира се, не го интересува, че НСО е национална служба за охрана, както личи от името й, а не таксиметрова компания.  Това са подробности наистина, но един претендент за властта не може да игнорира това, че функциите на една такава служба се разминават така драстично с реалността и това няма как да продължава вечно.  

Слави реши, че 

всичко е лично

Както обикновено е при него. 

А той  по-добре от мнозина в политиката знае  нещата от кухнята на НСО, които са си рядко безобразие, но това е без значение, то е  само опаковката на усиления пиар за Мая Манолова,  който  тече от няколко години. 

Дали не е във връзка с това, че спрягат тази бойна дама  за кандидат за кмет на София. 

Дългия очевидно свято вярва, че чрез чисто новата Мая, борец за социална справедливост, народен трибун на унижените и оскърбените, ще може да вземе реванш от Бойко Борисов, който не му дал градинката до Японския и така нанесъл люта обида на доскорошния си приятел. А каква дружба само беше това…        

Вчера водещият в типичния си стил обяви, че той не иска да бъде унижаван по този начин, както и омбудсманът, затова предлага: "Като частен работодател и български гражданин ще осигуря автомобил и шофьор на Мая Манолова, за да може да си върши работата".

"Тъй като държавата - това сме ние, явно трябва 

да вземем нещата в свои ръце"

 заключи водещият. Точно това е идеята, де. 

Слави да вземе държавата в свои ръце, както и хората, които стоят зад него. По думите на шоумена с апетит за национален лидер Манолова е изпълнила със съдържание поста на национален омбудсман и трябва да бъде подкрепена. Една доста плоска пиарска кампания, особено на фона на богатия опит, който има „Шоуто на Слави“ в тази област. Натрупан, естествено, още в „Каналето“, „Хъшове“ и пр.

Мая Манолова очевидно няма нищо против да бъде унижавана, според визията на Трифонов. Днес тя отказа колата му и демонстративно започна да се вози на обществен транспорт, което бих препоръчал на всеки политик. За това нямаш нужда от кой знае колко умни пиари, те и без това не взимат евтино.

Манолова организира приемна във влака София-Варна. Тя се качи на него в 6,40 часа сутринта пред камерите на тълпа журналисти, както можеше да се очаква.

Билетите на гражданите, които ще използват приемната, ще бъдат осчетоводени и изпратени на финансовия министър, защото хората не са длъжни да плащат за приемна с когото и да било, обясни омбудсманът, цитирана от БНР. Много ясно.

А снимките бяха толкова мили

Обикновени граждани, очукани от живота, са насядали в купето втора класа. Само Мая Манолова седи изправена с поглед вперен в светлото бъдеще. Там го няма „Костинброд“, заради, който би трябвало да лежи в Сливенския затвор, няма го миналото й на червена депутатка , държала се безобразно с протестиращите, няма нескопосани кодекси, няма ги клюките за братя Галеви, нищо няма, освен едно светло бъдеще за самата Манолова. Може би визуализира как се заклева като президент, Слави Трифонов е нейният премиер. Или обратното. А това. Путин току- що е изпратил поздравителна телеграма. И те, като в добрите стари времена на соца, за последно пътуват в купето на влака, извел ги към сияйните висини, вадят две пилета, поръсени с червен пипер, домашно вино от дисагите, постилат с вестник и започва пир с пиарите и тримата представители на народа. После оставят кокалчетата на смаяните „обикновени хора“ и се качват в мерцедесите на НСО. Наздраве.