Цар-топ и генерал-топ май готвят залп срещу европейска България?

А противодейства ли им изобщо някой у нас или…

Леонид Решетников

Леонид Решетников

Светослав Пинтев 

Бившият генерал от КГБ Леонид Решетников се очаква да пристигне в България в края на април, както Faktor.bg  пръв и единствен съобщи. Може и да се забави ден–два, ако го извикат в Кремъл за инструкции, но ще дойде. И изненадка ще ни донесе…
 Визитата на тази височайша особа в нашата страна ще продължи 10 дни, както съобщихме.
Веднага направих асоциация с един известен руски стих, където се казва:

 „Буревестник, черной молнии подобный”

 И се замислих каква ли буря на злото ни вещае този сановник. Мисията на генерал Каулбрас у нас може да ни се види като невинен запой на хусари, решили да спретнат превратче пред тази на Решетников. Разликата е в това, че днес сякаш няма кой да противодейства. Дано да греша.
Около КГБ,  който сега се нарича официално ФСБ, бивши няма, както е добре известно. Още по-малко бивши генерали.  Там всички са действащи. Или са мъртви. Сещам се например за Дмитрий Ковтун,  който заедно с колегата си Андрей Луговой се е срещнал с Александър  Литвиненко на 1 ноември 2006 г. в Лондон, а както доказа общественото разследване и „лекинко“ го е отровил с радиоактивния метал полоний-210. Той  също се води бивш офицер от КГБ. А е изпълнил 

такава „отговорна” задача

Какво остава за фигура като Решетников,  бивш шеф на Руския институт за стратегически разследвания към президента на Руската федерация, специалист  и отговорник за Балканите в КГБ , за когото казват, че дълго време е оглавявал разузнавателната работа в нашата страна, както и цялостната дейност на петата колона на Кремъл у нас.
 Чудно ли е при това положение, че през последните месеци яростната пропаганда за излизане от ЕС и НАТО се засили неимоверно много и залива българския интернет. Чудно ли е да ни готвят нещо зловещо, чието начало като нищо можем да проспим.
Нашите служби най-вероятно ги е срам да се намесят в разработката на руските другари, по силата на добре вкоренен навик. 
Ако в първо действие на сцената виси пушка, то тя непременно трябва да гръмне до края на спектакъла, гласи драматургичната максима на Чехов. 

А как ли е, когато имаме цял топ?
 
Същото… И той ще гръмне, за какво е там иначе. 
В мръсната шахматна партия на Кремъл Решетников е поне топ, който очевидно се кани да изпрати залп по България, колкото и да сме мили и любезни, да не гоним дипломати и т.н.
   Царят-топ от Кремъл като нищо може да отправи един съкрушителен залп срещу страната ни при посещението си, за да  помогне на генерала топ в тази операция. 
 Смята се, че Решетников има пръст в неуспешния опит за преврат в Черна гора, а вероятно и в събитията у нас през 2013 г.  
Почти е сигурно, че гласи нещо и сега, но по-мащабно. Идването му сега несъмнено е свързано с предстоящата официална визита на руския президент у нас, след гостуването на българският президент Румен Радев в Москва по 24 май. Във формална връзка с онази азбука, която „идва от македонската земя“, ако се сещате. 
 А Владимир Владимирович няма да дойде току-така. Идването му непременно ще е част от глобалния сценарий. И трябва да сме нащрек за тежка  провокация срещу нашата страна. 
Съвсем сигурно е, че путинистите у нас ще бъдат изкарани да демонстрират огромната си любов към Него. Докъде ще стигнат можем само да гадаем. Всъщност не, ще стигнат толкова далеч, колкото им наредят.  Това го могат.
Сега Решетников оглавява неправителствената организация „Двуглав орел”, която се бори за връщането на монархията в Русия, но чрез избори, които Путин да спечели с традиционните 70-80 %. 
Непосредствената му цел е увековечаване на властта на 

цар Владимир в Кремъл

А навярно и създаването на Путинова династия. Пътищата за това минават през вечния и абсурден блян за новата Византия, за Москва както трети Рим и т.н. Което е свързано с „освобождаването“ на други страни и народи, разбира се.
 Ние сме челните кандидати за путиново „освобождение“, като вероятно той вече си прави сметката да ни спазари с Тръмп, с когото се гласи да се среща. Не си прави сметката, че той не е Сталин, но това е друг въпрос.
За целта петата ни колона явно ще трябва да демонстрира верноподаническите си чувства към Него, да покаже на целия свят, че не заслужаваме да сме друго освен руска губерня. Нищо друго. 
И свободният свят да вдигне ръце от нас 

като сме такива тежки тъпанари… 

Ето и един цитат от в. „Капитал” от 4 март т.г., който показва двама герои на нашето време, евентуални кукловоди в този сценарий и един наш ключов дипломат.:  
„Отбелязването на 140-годишнината от Освобождението завари в интересна компания българския посланик в Москва Бойко Коцев. На 28 февруари в хотел "Савой" в руската столица Коцев присъства на конференция, озаглавена "Духовният подвиг на руския народ". Идеята на конференцията е да популяризира ролята на Русия в Освобождението на България, която според организаторите не е достатъчно известна и не е получила необходимата оценка нито в Русия, нито в Европа.
По-интересна от темата обаче бяха организаторите. На една маса с Коцев седяха Константин Малофеев и Леонид Решетников. Двамата са ръководители на общество "Двуглав орел", което беше организатор на конференцията. Малофеев и Решетников са повече от интересни личности.
Първият е руски олигарх, станал световно популярен покрай конфликта в Източна Украйна, а в България - покрай Цветан Василев. Двама от неговите служители - Игор Гиркин-Стрелков и Александър Бородай, станаха ръководители на сепаратистите в Донбас и Крим в началото, а организация на Малофеев пращаше хуманитарна помощ, която според западни наблюдатели беше военни доставки. Бородай между другото също е бил в залата според източник на "Капитал".
Разследване на Bellingcat твърди, че Малофеев е олигархът, който Кремъл използва, за да разбунва места с потенциал за конфликти - например Република Сръбска и Черна гора. Той е и в списъка със санкции на ЕС и САЩ.”
Чудесна компания, няма що. А Бойко Коцев още е български дипломат, намериха му даже престижна нова работа. 
Сглобяването на евентуална президентска партия надали е всичко, което ни готвят. Това е по-скоро само една от стъпките в този сценарий. И да попитам пак-има ли някой в България, който е в състояние да му противодейства.