Свободното слово превърна сънищата на Корнелия и Кирчо Добрев в кошмари, а как ще управляват държавата?

А така пламенно говорят в защита на гласността напоследък, че драго да ти стане

Свободното слово разби съня им

Свободното слово разби съня им

Светослав Пинтев 

Денят на труда и на международната работническа солидарност и празник на свободното слово родиха 

цяло ято новини

 Горещи новини… По точно роди ги онзи „гибелен гняв на Ахила Пелеев, пардон на  БСП, срещу бедността и мизерията, които партията  съвсем целенасочено създаде в зората на прехода, ако се вярва на разказите на нейни дейци,  както вече съм отбелязвал.   
Двама шефове на партии от „Обединени патриоти“ искат всеки да се срещне насаме с лидера на БСП Корнелия Нинова.  Без Волен Сидеров засега, той вероятно чака него специално да го поканят. Като герой, който се е отличил при защитата на Крим от яростта на световния империализъм, този наистина неподражаем герой на нашето време и лидер на „Атака“ сега е в зенита на славата си в очите на Кремъл, та нашите „цървули“ от всякакъв род ще трябва доста да го ухажват, за да се сдобият с благоволението му. 
 Волен е бивш журналист, може да го направят вицепремиер и министър на „истинат“а в 

един бъдещ национал-социалистически кабинет

Тогава предвиждам такъв живот… 
Ако случайно някой ден „патриотите“ плеснат с ръце и се прегърнат с БСП, де.  
Корнелия Нинова така пламенно говори в защита на свободата на словото напоследък, че очаквам тя да разцъфти като кървавочервена майска роза веднага щом  заедно поемат властта. Свободата на словото, не само Корнелия. 
 Това, разбира се, няма как да стане без някой нов „Костинброд“, но по-мащабен. Важното е „здравите сили“ да се координират и да се намери някой поет като Пишурката, дето разправяше Христо Ботйов. Пардон, исках да кажа „журналист“ като Ники Бареков.
Преди няколко дни писах следното: „Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов  покани лидера на БСП Корнелия Нинова на бира, за да се разберат като българи. Не знам защо, но ми се струва, че много по-добре ще се разберат, ако темата е крещящата нужда от това да паднат санкциите срещу Путин и неговите олигарси, да кажем.“ 
И ето, че те бързичко

тръгнаха да се разбират 

Може  гостуващият в България генерал Решетников да е казал тежката си дума, знае ли човек. Сигурно я е казал, като се замисля. 
 „Тази кулинарна пресконференция на управляващите, на която уж мислеха за политика, но говореха за бира и агнешко, на следващия ден придоби по-сериозен израз. Красимир Каракачанов ми се обади и ме покани официално да разговаряме по политики като председатели на партии. Отговорих му, че единственото ми условие е това да стане публично. Получих подобна покана и от г-н Валери Симеонов, казах същото и на него.“ Това съобщи Корнелия Нинова в "Панорама" на БНТ, както писахме.
Акълът не ми го побира- 

 за какви политики могат да си говорят? 

Освен патриотите да кажат нещо от сорта на: „Корнелке, задръж малко, Решетника още не е дал знак. Наесен рипаме и ние, после заедно управляваме“. После, както обеща тя,  заедно ще излязат пред журналистите и ще кажат: „Договорихме се за единодействие  по отношение на националните приоритети.  Или някаква подобна чутовна глупост. 
Червената нишка тук обаче е свободата на словото, ако забелязвате. Оказва се, че тя сериозно стресира Корнелия Нинова. До степен, че в партията никой не иска да си говори с нея, а нощем агресивната и бойка през деня дама сънува неописуеми кошмари. Това са нейни твърдения, не са мои.  
 На първомайския митинг лидерът на БСП така хубаво говори за свободата на словото, че направо драго да ти стане. Хвърчаха храбри думи, как не трябва да се страхуваме, а да се борим срещу мракобесието. Ще кажеш, че се е върнал комунизма, а тя е активен борец срещу него.  Ама е точцно обратното.
Там Нинова бранеше свободата на словото като лъвицата Елза малките си. Лъвовете обаче понякога изяждат малките лъвчета.  Даже твърде често.
Прибирам се аз от митинга и какво да видя? 

Новина !!!
   
„Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на партията Кирил Добрев съдят лявото интернет издание „Поглед.инфо“ за "обиди" и кошмарни сънища“(виж ТУК, Б.Р.) 
Главният редактор на изданието Румен Петков написал следното: „Те са подали два отделни иска срещу нас. Нинова е оценила своите неволи за 120 хиляди лева, а Добрев - за 100 хиляди лева.
В своя иск лидерката на БСП твърди, че със серия от статии аз съм опетнил доброто й име и авторитет в обществото, и че тя е претърпяла „сериозни неимуществени вреди“. „След всяка статия у мен се натрупва напрежение, тревога, гняв и възмущение, предизвикани от разпространените неверни факти и обидни квалификации по повод на моята личност и моята работа като председател на БСП“, се казва в иска на Нинова срещу „Поглед.инфо“. Обвиненията към нас продължават: „Процесните статии предизвикаха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за статиите и за широкия отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работа си“, пише също Нинова.
Само ще отбележа, че в статиите няма никакви обиди, а само констатации за 

пътя, по който тя води БСП 

„Вече година и половина търпя подобни въпроси, които ме изкарват от равновесие. Възмущавам се, че трябва да давам обяснения относно разпространените неверни факти и това ме отклонява от преките ми и непосредствени задачи. Постоянно съм в лошо настроение, затворих се с в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам потисната“, казва Корнелия Нинова….
И още: „Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен вледствие на публикуваните в сайта www.pogled.info статии. Усещам промяна в тяхното отношение спрямо мен, защото избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания“,
Станала нервна, избухлива и притеснена дали няма да излезе поредната позоряща личността й статия, заживяла с постоянния страх.  

Тук възникват два въпроса: Лъже ли ищцата, за да набута „свободното слово“ под ударите на наказателната отговорност. Още повече, че мотивите на заместника й Кирил Добрев са почти същите, сякаш диктувани от опитен адвокат.  Връхлетяло го цунами от негативни емоции – тревога, безпомощност, възмущение, гняв, унижение и разочарование.
 
Допускам, че Корнелия Нинова казва истината, колкото и невероятно да звучи. Тогава трябва да попитам- може ли България да се управлява от човек, който при подобни невинни атаки, несравними с евентуалните удари срещу един премиер, сънува кошмари, изпитва постоянен страх, мята се, разкъсван между напрежение, тревога, гняв и възмущение, постоянно е в лошо настроение, не може да се концентрира. Да не говорим, че от партията , която оглавява Корнелия, не щат да я чуят, даже да я поканят на един партиен купон, заради "Поглед. инфо".