След речта на Туск Кремъл панически вдигна троловете си на крак

Русия не може да прости, че сме извън тяхната орбита и правим нещата по ЕС марка

Снимката с фалшиви дядо на Туск - този път провокацаията тръгна в нашите социални мрежи от сайт на руски език, Политфорумс, разпространяват я русофили

Снимката с фалшиви дядо на Туск - този път провокацаията тръгна в нашите социални мрежи от сайт на руски език, Политфорумс, разпространяват я русофили

Илиян Василев

Руски тролове бяха вдигнати на крак след изключително доброто впечатление, което остави у българите посланието на Доналд Туск. 
Не е трудно да си представим какъв ужас предизвиква в Москва всяка широка симпатия към Полша у нас и особено сравнение с начина, по който постъпват руските лидери и дипломати в аналогични ситуации у нас. Нали не можете да си спомните за някакъв 

жест или знак на уважение

 След посланик Авдеев у нас няма руски дипломат, който да говори публично български. А това беше преди повече от двадесет години. И днес МИД не смята за нужно посланиците му да владеят български език, дори го смятат за излишна мекушавост. Нали са имперска сила.
Първото, което направиха троловете под руска команда беше в софт вариант - да намалят значението и размият ефекта от речта. Спретнаха историята със сравнението на казаното от Туск в Естония - как същият "номер" приложил на естонците, как няма нищо специално за българите - просто двуличие и рутина т.н. Само слепец или краен русофили може да намери в добрите думи казани от Туск за естонците /там говори на английски/, аргументи за да намали значението на стореното в България.
Второто, извадиха стария си номер - трябва да ровят в миналото и намерят фашистки корени. И извадиха някакъв 

компромат, разбира се разработен с помощта на руски служби

 и пуснат в Чехия. Забележете за дядото на Доналд Туск!?! Точно по схемата бандеровци в Украйна. У нас също има подобни аналози.
Изобщо голям стрес, голяма драма с това, че полякът Доналд Туск, който е лидер на ЕС спечели сърцата на българина, като уважи езика му и историята му и поласка самочувствието.
През цялото време българите свикват да няма нито дума за Русия, и така до края на председателството!?.
В РИСИ - Института на Решетников, който сега се води от бившия шеф на руското разузнаване Михаил Фрадков, са уверени, че ще бъдем слаби председатели. Ужас всява всяка мисъл, че сме 

извън тяхната орбита

 и правим нещата по ЕС марка. И недай си боже да мобилизираме ресурсите на ЕС за да интегрираме Западни Балкани - което на практика ще торпилира основен акцент в руската политика - да дестабилизира ЕС през Балканите. И ние пречим. Просто като съществуваме и като председателстваме.
За това Кремъл ще мобилизира всичките си ресурси тук и на Запад за 

да ни унизява и дестабилизира през троловете

Протестирали сме против колониализма на ЕС ?! Това вече е психопатология. 
Не се ядосвайте - продължавайте по пътя си, без да се оглеждате назад и встрани. Безсилието на злонамерените и посредствените може и трябва да вдъхновява. 
Това ни напомня на следващия протест да кажем какво мислим и за Русия, за Кремъл, за санкциите, за потоците, за Белене, за горивния картел - изобщо за всяка област, до която се е докоснала руската геополитика у нас.
А с троловете бъдете безкомпромисни - блокирайте ги без никакво колебание. Това ще ги лиши от възможност да използват Вашите мрежи от приятели и последователи за своите пъклени цели.