Съвременният шумкар Таско удари в земята и доктор Гьобелс, и джихадистката пропаганда

Очевидно наследниците на комунистите все още са „не човек, а желязо”. А при желязото мозък няма, има ръжда

Социалистът като " Нощни вълци" на Путин

Социалистът като " Нощни вълци" на Путин

Бисерка Борисова

Навремето пролетарският поет описал комунистите като „не човек, а желязо”.  А от желязото, както знаем, мозък не можем да очакваме. Та затова и можем лесно да си обясним глупостите и белите, които са сътворили комунистите, щом са се докопали до властта в България след 9 септември. 
Днес оптимистично си мислехме, че след като са минали толкова години от онези времена и България вече е член на Европейски съюз,  наследниците на онези „не човек, а желязо” ще да са станали малко по-различни, по-човешки устроени. И някъде във все още преобладаващо железните им глави ще се е зародила и нишка човешки разум. Европейски разум. Плюс европейско поведение и европейски отговорности.  
Мислихме си ние, ама явно еволюцията на комунистическите глави върви доста по-бавно от нашите очаквания. Ей го на – случаят

 „Таско” и софийската вода!

 Направо класика в пролетарския жанр! Ах, къде е сега поетът-другар да го опише - него, другарят Таско! Героят на опозиционерската-партизанска съпротива в днешното Народно събрание! Другарят Таско, който еволюция не признава и продължава да действа по стария шумкарски начин!  Е, вместо агитационни антиправителствени позиви от едно време,  съвременният шумкар Таско ползва съвременните комуникационни средства. И – разбрал-недоразбрал, доказал-недоказал, почва да сее дезинформации и да всява паника - само за да начеше егото на партията си.  Защото ако му пукаше за истината и за хората, първо щеше да разпита, да провери.  Не е да няма общинари от БСП в Столичния общински съвет. Можеше да им звънне, да ги разпита, заедно да проверят. Но, не – другарят Таско си е истински представител на левицата! Какво ти значат за левицата някакви си хора, някакви си граждани! Важно е партията-майка да е доволна и да пляска с ръце какъв го е вкарала на управляващата партия с лъжата си! Затова, като верен партиец и с усет на първокласен шумкар, другарят Таско е направил дезинформационния си пост публичен – да може да всее паника не само между другарите си-шумкари, ами да го видят и всички останали хора. И паниката да стане колкото се може по-голяма. 
Браво, другарю Таско! Вие сте гордост за Комунистическата партия, за социалистическата партия, за партията на дядя Путин, навярно и за Северно-корейската партия! Дори идеологът на хитлерската пропаганда доктор Гьобелс би се гордял с такава акция!  И  джихадистите от Ислямска държава може да се пръснат от завист и да почнат да напират за агитационно обучение при вас!  Само с един кратък „позив-пост” във фейсбук успяхте да изкарате акъла на толкова хора в София, че все едно метнахте стотина коктейли „Молотов” в час-пик на „Витошка”! Време е 

на „Позитано” 20 да ви поставят паметна плоча

 Или още по-добре: да допълнят монумента на Паметника на съветската армия и да сложат и ваша статуя там. То нали от съветски модел са се учили преди, учите се от тоя модел и сега! 
Ако оставим черната ирония на страна, то настина е трудно да намерим думи, с които да опишем това, което сътвори социалистът Таско с намеците си, че водата в София е отровена. Това е долнопробно, нечовешко, безбожно!  На някой може да му изглежда пресилено това, че ГЕРБ сезираха ДАНС за тази уникална глупост. Но, не – не е пресилено! Защото въздухът, водата, земята – това са национални ресурси. Те не принадлежат на нито една партия и на нито един партиец! И никой не може да говори глупости и да всява паника с дезинформация за тях! За такива неща наистина трябва да има наказания! Да, разбирам, че вече много партии и партийци се чувстват като в предизборна обстановка в България. Разбирам, че във всеки лагер вече търсят компромат за противника. Но вие, в БСП, не можете ли да ровите и да лаете, без да побърквате от страх  нормалните хора, които не се вълнуват от партийните ви интриги?! Колко извратено мислене трябва да има някой, които цели да удари партийни опоненти чрез вкарването на страх и паника в обикновените хора?! Нито една партийна битка не може да оправдае подобно грозно поведение! 
От БСП обаче очевидно го оправдават, защото 

до момента не чухме другарката Нинова,

 която иначе има мнение по всички въпроси и е на бойна нога за всеки гаф на чужд депутат, да отрони и дума. Нищо чудно на „Позитано” 20 в момента да мислят защитна реч за другаря си Таско...  Един вид, че скочил на амбразурата, защото много му пукало за истината и искал хората да я узнаят. Да, де, ама ние си знаем колко им пука за истината на „другарите”... Достатъчно е да споменем колко „бързо” са съобщили за аварията в Чернобил и последиците от нея навремето... Дали другарят Таско щеше да  рипне тогава и да пише постове?!  
Самият другар Таско обясни, че изразявал „лично мнение” и не ангажирал с него парламента или БСП. Но мисли ли си някой, че депутат от БСП ще направи такава акция солово, без да се е допитал до ръководството си преди това?! Пак повтарям – тук не става въпрос за предполагаемо отровни финтифлюшки, а за предпологаемо отровена вода на София! 
Истината е, че БСП продължава да действа по стария, грозен шумкарски начин и да всява интриги и паника. Сега е дезинформацията за софийската вода. А помните ли преди колко случаи имаше, в които депутати и евродепутати от левицата клеветяха тайно България в Европейския парламент – за щяло и не щяло? 
Това мислене и това поведение са отдавна внедрени в социалистическата партия. Старото поколение соц кадровици го предават на наследниците си.  На власт или в опозиция, БСП никога не успява да създаде впечатление, че мисли за доброто на страната си и на гражданите на тази страна. А винаги затвърждава впечатлението, че мисли само и единствено за себе си, като е готова да потъпка всеки граждански интерес! Че се ръководи само и единствено от собствения си партийно-пропаганден интерес. Че още доста години занапред ще бъде партията на „железните глави”. Железни глави,  в които човешка мисъл няма. Но има толкова много разяждаща ръжда...