Парад на позора - един патриарх, КГБ и крепостните

Доживяхме Волен Сидеров да говори от името на Бога

Светослав Пинтев

Руският президент Владимир Путин не можа да долети за 3 март у нас заради изборите в РФ, но изпрати близкия си приятел, съсед в някогашния Ленинград, а също  и колега в КГБ, който сега е по съвместителство и патриарх на Москва и цяла Русия. Така господарят на Кремъл удари поне три заека. Ако не и пет.
 Хем малко предизборна пропаганда му направи, както стана ясно след избухналата в Русия възхита от арогантността на патриарха пред българския президент, хем  смачка фасона на българите-русофили и им даде знак, че иска безусловно подчинение, хем се отвори шанс от българския кабинет да отпадне един „патриот“, който в неговите очи не е никакъв патриот, защото не се кланя Путину… Последното дойде като бонус, но сигурно го е имало като опция … В КГБ детайлно разработват психологически профили на държавниците, срещу чийто страни водят хибридна война. 
Толкова ползи  -  

 за сметка на някаква си България

 А тя председателсва ЕС, така и на Европа ще се изплюе в мордата, което пък ще зарадва и вдъхнови потенциалния избирател на Путин. Този, на който иначе не му се ходи да гласува, но сега ще отиде радостен, че властта му се е изгаврила с предателите-българи.

На самите българи се припомня, че са един вид крепостни селяни, да не си правят илюзии. 
 

Наложи се Българската православна църква да  покани руския патриарх…  Ясно е, че тя не би отказала, ако й го намекнат само, но те пък и нямат навика да намекват, сигурно направо са наредили.

 На летището го посрещна вицепрезидентът Илияна Йотова, което пък загатна, че той е скъп гост не на другиго, а на държавния глава Румен Радев. 

Вместо Батюшката

Радев пък смело наруши протокола, за да заведе скъпия гост на Шипка, избирателите на президента от яз. „Копринка“ бяха и тук и се помолиха горещо  Путин пак да ни освободи. Обгрижиха патриарха като същински император.  Но той беше подготвил друга програма, да разиграе „свещен гняв“.  Президентът му беше под ръка, а мъдрите му съветници се объркаха и започнаха да редят думите по европейски, забравили колко е чувствителна покровителката им.      

Всичко започна още на аерогара „София“

Руският цар Николай Първи, известен като "Николай Палкин" или Николай със сопата, веднъж изкрещял на разбунилите се крепостни  „на колени" и те паднали по очи.  Опитът за бунтче приключил моментално. Сигурно са ги избили до крак, не си спомням вече…
На Йотова не й се наложи да й викат така, тя си падна от само себе си. Мислехме, че това е най-големия позор, който сме виждали, но още изобщо не знаехме какво ни чака.  Бяха ни подготвили истински парад на позора.
Резултатът е, че патриархът дойде, държа се като императорски наместник  в затънтена губерня, насмете държавния ни глава, като така унижи цяла България. Президентът мълчи. За това мълчание ще говорим в отделен текст. 
 Мълчи и Българската православна църква, която покани патриарх Кирил. Мълчи оглушително. Поне да беше повдигнала въпроса за Македонската църква,  та да знаем защо мълчи. Но тя си мълчи по навик. Не смее да каже и дума за срамното поведение на руския патриарх.
В Русия сега цари антибългарска истерия, подпалена от патриарха в София.  Предавания, слуги на Кремъл,  непрекъснато коментират имперския мит за „предателството на българите“.  
Доживяхме и Волен да говори за Бог. 

И даже да адвокатства на Всевишния

От името на путинова Русия!!!
"Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и отборна игра. Това обаче е недопустимо, Симеонов трябва да се извини“, обясни Волен Сидеров. Богословът-политик се оказа върховен защитник на съвеЦкото православие.  Най-възмутителното беше , че „патриотично“ зачеркна съществуването на народа ни,  раждането на българската нация и Възраждането ни.

Това, ако не позор, не знам кое е

„В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи", обясни Сидеров. Без да може да обясни какво общо има Путин с Руската империя и православието, които предшествениците му унищожиха с невиждана жестокост.  
Сидеров се нахвърли и на Цветанка Ризова, защото имаше „нахалството“ да му задава въпроси за безобразията на агента на КГБ: "Защо руският патриарх да не може да се кара на президента ни? Вие имате някакъв регламент за руския патриарх ли? Той не се е карал, а изрази недоволство, че заради соросоидни организации неглижираме  ролята на Русия в нашата история." 
  Гаврата с България ни най-малко не е притеснила Сидеров, даже май го вдъхновява за нови подвизи. Парадът на позора продължава.