Новата квазирелигия: Сталин – Бог Отец, Путин – Бог Син, националната патриотична идея – Светият Дух

Ще обявят ли скоро путинистите, че Вовачка се е родил след непорочното зачатие на майка му Мария от Сталин

Игор Ейдман

Игор Ейдман

Игор Ейдмън, Гордон

Йосиф, Мария и бебето Вовочка… 
"Две сили може да спасят Русия от бездната, пред която е изправена – първата се нарича „Бог“, а втората „Сталин ",  казва [през 2007 г.] новият председател на  комитета за култура Елена Ямполская. В новата путинова квазирелигия Сталин е Бог Отец, Путин - Бог Син , а националната патриотична идея е Светият Дух, който е произлъл от Бога Отец и от Бога Син.

Между другото, Путин е роден по-малко от шест месеца преди смъртта на Йосиф (Висарионович Сталин). Майка му се е казвала Мария. Тя е била над 40 години – възраст, която по онова време се смята за безплодна. Въпреки това, раждането протича съвсем нормално. Очаквам путинистите много скоро да обявят, че Вовачка Путин се е родил след непорочното зачатие на майка му Мария от Сталин.
Ако трябва да бъдем сериозни - Путин наистина е 

пряк наследник на Сталин

 Когато малкият Вовачка истерично плаче в люлката си в Санкт Петербург, в близката вила в Кунцево умира, гърчейки се от злоба и гняв, Йосиф, предавайки щафетата на своята омраза и параноя на бъдещия си наследник.
Путин копира съвсем точно Сталин от последните години на управлението му, нарочно пресъздавайки атмосферата от момента на своето раждане. Точно като Путин, старецът Йосиф води своята хибридна война със Запада, изпраща въоръжени "ихтамнетовци“ в съседните страни на СССР (Корея, Иран), създава безумни проекти на нови нападателни оръжия, насажда ултрапатриотична ксенофобска истерия, води битки със създадени от собствената му параноя несъществуващи „врагове“. И най-важното - Сталин, подобно на Путин, 

сериозно се готви за Третата световна война

Светът сякаш върви към катастрофа. Но за щастие обезумелият Йосеф изненадващо навреме хваща юздите на дявола. И препускането към ръба на бездната е спряно, докато на власт не дойде наследникът на Сталин - Владимир Путин.