Невзоров: Хората на Путин скоро ще се мятат от прозорците

Те ще крещят «Слава Украине! Героям слава!», ще бъдат погребани без почести

Александър Невзоров

Александър Невзоров

Ставам пак човек на президента, ако напише на челото на Гундяев дума с три букви 

Светослав Пинтев 

С огромна ярост огромните руски военни кораби са атакували малките украински съдове, каза един изключително популярен руснак в коментар за инцидента в Керченския проток. 
Проблемите, докарани от Путин, унизителната репутация на неандерталци,  на хулигани, още дълго ще тровят живота на руснаците, живота на Русия, твърди този човек, бивш приближен на руския президент.  Убеден е, че 

Украйна скоро ще си върне Крим

А единственият път за спасение на родината му е интеграцията с ЕС, за да не остане „зад борда на световната цивилизация“.
„Подозирам, че украинците не са склонни да простят някои неща и са напълно прави. Не става въпрос само за Крим, а за тази мерзост, която Путин сътвори в Донбас. Виновникът за ставащото там е само един“, продължава той.  
Сигурно сте чували името на Александър Невзоров, един от най-популярните руски телевизионни водещи, който нашумя изключително много през 90-те, тогава цяла Русия гледаше със затаен дъх предаванията му. И днес всяка негова дума се следи с огромен интерес.
 Той е и публицист, четири пъти депутат в Държавната Дума, даже човек ръководил спецназа, който трябваше да защити бунтовниците срещу Елцин в Белия дом през 1993 г.. Но го спряха. 
Признава, че по време на голяма част от журналистическата си кариера се е чувствал като боец на несъществуващия вече СССР. Нормално, дядо му е генерала от МГБ на СССР Георгий Невзоров.  Признава също, че това е било глупост.

Сега вече е на друг акъл

Знам кой ще е приемникът на Путин, заяви той пред радио „Ехото на Москва“.
„Имперският  патриотизъм в Русия е 99 % бизнес, дори да има отделни луди, които демонстрират някаква истерична искреност“, категоричен е Невзоров.  
Твърди, че проститутките могат да дадат под съд всеки, дръзнал да  сравни „тези нещастни жени“ със свитата на Путин в Кремъл. Тя би могла да го предаде още утре. И ще го направи, убеден е той. Както е убеден, че тогава тези хора ще се окажат до един най-големите „приятели“ на Украйна, които са крили това от „диктатора“. 
Никой от тях не се вълнува от някакви правови или исторически причини за анексията на Крим, това дори не им и минава през акъла. Скоро ще викат 

„Слава Украине!“

 И ще си отговарят сами:  “Героям слава!“. 
Така стана и с комсомолците, които крещяха за верността си към СССР, а за 2-3 часа напълно се превъплътиха в пламенни либерали. 
  „Благородната дума „проститутка“ тук не е на място“, смята той. 
Да си патриот и православен в Русия сега е толкова доходно, че е абсолютно невъзможно да заподозреш някого в искреност, казва още Невзором.  
 „Наскоро се самоуби спикерът на Законодателното Събраниие на Красноярския край от партията на Путин „Единна Русия“. Полет  от 17-ия етаж му позволи накрая да се приземи в руската реалност. Покойният депутат малко напомняше  лястовичка, но вероятно се явява такава. Явно това за него е било тежко решение, но

 за първата лястовичка никога нещата не са прости

 Особено внимание заслужава последното желание на покойника.  Той поиска да го погребат без почести. Това е най-точният кратък и правдив отчет на партийците от „Единна Русия“ пред техните избиратели.  Това предстои в близкото бъдеще. Бъдете внимателни, когато преминавате покрай високи здания, защото никой още не е изготвил знаци, който да предупреждават, че от прозорците може да падат депутати от „Единна Русия“, предупреждава той.

През   2012 година Невзоров стана доверено лице на руския президент Владимир Путин, каквото и да означава това. Наскоро призна пред водещата Ксения Собчак, че го е направил, не заради президента или облагите, а защото младият Путин навремето е постъпил благородно с него и го е защитил срещу някаква заплаха от опасни хора, че и от нейния баща Анатолий Собчак, тогава кмет на Санкт Петербург.“ Обясни го мъгляво.
Друг водещ го попита директно:  "Собчак е искал да Ви убие, а Путин,  тогава негов заместник , му е обяснил , че не трябва да ви убива?"  "Вашата трактовка е близка до истината", отговори Невзоров.
Той обяснява отдалечаването си от Путин и свитата му така: „Ясно, че интересният момент настъпи. Причината са гробовете, хаосът, лудите пари, 

дивата глупост на Кремъл 

- всичко, което преди беше понятно само на  интелектуалците, ала  това информационно петно започна да се разраства безконтролно“.
Тогава той разбира, че неговият спасен живот не е оправдание за участието в провала на Русия. А и в Кремъл не го търпели вече, защото им казвал в очите всичко, което мисли. Той е известен с това…
Днес Невзоров е най-яростният критик на Кремъл, а следим много от критиците му. Признава си обаче  че 

отново би станал доверен човек на Путин

Ако той изпълни някои негови условия. Нищо работа…Казва така:  „Това даже не са условия. Това са моите дребни капризи. Ако реши да ги изпълни, защо да не стана пък негов довереник?  
Първо, 

да върне Крим. С извинения

 Да премахване всички терористични боклуци от Донбас, да направи цялостно почистване на територията там, почистване и плащане за цялото поражение.“ И последното ми малко условие: „Да вземе една хубава зелена писалка с незаличимо мастило и да напише на челото на Гундяев една дума с три букви (говори за патриарха на Руската православна църква Кирил, със светското име Владимир Гундяев,  пред когото вицепрезидентът ни Илияна Йотова падна „на колени“-б.а.) Невзоров смята, че той е довел до най-голямата трагедия РПЦ през последните три века, освен че се обогатил с много милиони. Предполагаме, че има предвид на челото му Путин да напише думата  „вор“-крадец, но кой знае.  Това е само наше предположение.