Корнелия в Огледалния свят на пропагандата

„Две партии-една цел“. Това отново е лозунгът на БСП

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Светослав Пинтев 

Направо ми се къса сърцето, че лидерът на БСП Корнелия Нинова живее в „огромното“ жилище от 89 квадратни метра, за което изплаща с кредит,  както обяви на пресконференция в понеделник. Това наистина е безкрайно тъжно. 
Лидер от такъв мащаб, а да се свира в миша дупка
 Явно всичко е, за да може детето да се изучи в университета за нобелисти край Сан Франциско, като го наричат. Антон Тодоров реагира светкавично и показа имотната декларация на г-жа Нинова, която казва съвсем друго, но да не издребняваме. 
Друг е въпросът, че „Техноимпекс“ и апартаментчето отклоняват въпроса от истинската тема- огромните ресурси, които БСП разпредели към редиците си в началото на прехода. Крайно глупаво е да се фиксираме в тази темичка…
 Това с апартаментчетата по Татово време не можеше да се случи, разбира се…Тогава отговорните партийни другари имаха жилища, в които спокойно можеше да яздиш арабски жребец, най-често конфискувани от „враговете на народа“. Но пък децата им не можеха да се учат на Запад, от кумова срама. Поне в началото Сега може, стига да се кланяш на Изток и да влияеш на другите.   
Тази сутрин Нинова даде на водещия Виктор Николаев и договора за кредит, с който е закупила жилището си. "Атаките в България стават в прокуратура и съд, ако искаме да сме правова държава, не от Антон Тодоров. ...Открита съм, заповядайте, съдете ме, пратете ме в затвора", призова тя. Уверена е, че това не може да й се случи, защото е представител на Висши интереси.
А партията стартира едно замеряне с лозунги, не ти е работа.  Ама малко мъгляви, да ви кажа. Корнелия Нинова и сие май се изгубиха в Огледалния свят на пропагандата. А той е много коварен с илюзиите, които създава.
 Ефектни и разбираеми лозунги имаше едно време, например на конгресите на БКП, няма две мнения. Да кажем:

„Два конгреса - една цел“

Кратко, стегнато, ясно и прегледно.  Целите на КПСС са цели на БКП. Точка… Имаше и още по-конкретен лозунг „Две партии-една цел“.  Симетрия и кристална яснота, един вид. И целта беше кристално ясна - борба до пълна победа над капитализЪма и империализЪма. Трябваше спешно да се размажат като гниди тези врагове на работниците и селяните, нямаше начин. Ама те излязоха по пъргави и размазаха социализЪма без пушка да пукне, но пък нали сега отново вървят септемврийци.  Сега Кремъл търси реванш, търси го значи БСП-то.
  Е, да не задълбаваме във фактите, че въпросните трудови хора мизерстваха, за да могат партийните величия в „Чайките“ да водят борбата до сетна капка кръв …на народа си. После я доизточиха и станаха капиталисти, които плачат, когато видят теглилата му и коричката мухлясал хляб в ръката на някое дете или старица, ако трябва да вярваме на приказкитке на недоразумения като Барека. 
Сега за наследниците от БСП е малко по–сложно положението. Трябва да се справят в по динамичен и 

идеологически  гъвкав свят 

Но пък идеален за върховното лицемерие, на което никой не вярва освен полираните от пропагандата мозъци на имбецилите. Целите са същите - да се служи с васално покорство на големия брат. Без да се формализираме дали той подкрепя фашисти, нацисти, комунисти или някакви други исти по света и у нас. 
Руският президент Владимир Путин доказано подкрепя финансово деснопопулистки и деснорадикални партии в цяла Европа, поддържа на ниски обороти войната в Украйна, любезно помогна бежанските потоци от Сирия да се насочат към Европа, за да я разкъса и разедини. Което никак не му попречи на среща с чешкия му колега Милош Земан в Сочи да заяви, че нормализирането на отношенията между Русия и Европейския съюз отговаря на общите интереси, че Москва се нуждае от силен и единен Европейски съюз. Ти да видиш.
Кой знае колко са се хилили Путин и хората от свитата му, когато после да обсъждали това изявление. Няма да се изненадам, ако са се въргаляли по земята от смях. 
Не може да не са си спомнили как Сталин и пропагандата му викаха
 
на черното бяло и обратното

Не ти ли харесва - разстрел, и след разстрела- червей. Сега Георги Свиленски се жалва в телевизиите, че „враговете“ потъпквали парламентаризма.  Каква доза безочие се изисква, за да го кажат точно от тази партия? Тази, която работи с абсолютно същата пропагандна матрица като през 30-те.
Даже не се налага да променят много думичките с онези от едно време.
 Всичко е отдавна така добре шлифовано от другарите Ленин и Сталин.
В удобни клишета, които служат и днес на пропагандата, че няма нужда от нови.  Родните са разработени от другаря Живков за нашите условия, разбира се, като са творчески доразвити от другарите Лилов, Станишев, Нинова.
 Руският президент  Путин пък говори за борбата с тероризма, за благото на народите, за световния мир, за човека. Другото му Аз Жириновски неотдавна обяви, че има сигурна информация как  немски войски ще нахлуят на руска територия от Украйна през лятото. Т.е. Кремъл готви нова агресия, преведено от путинския новоговор.
Съвсем като Путин хортува и Корнелия Нинова, понастоящем лидер на БСП. Тя ни проглуши ушите как партията е за силен ЕС, дори се възмути- кой лъжец ни е казал преди изборите, че червените са против Обединена Европа, та са ги загубили. Никой освен 

много от сегашните ви депутати, другарко Нинова

 Наскоро слушах една лекция на експерта и анализатор от НАТО Робърт Пшчелу, който  обясняваше, че Русия опитва да насити информационното пространство на Балканите с внушения за разпад на ЕС и деградация на  морала в общността, както и да всее разкол и събуди стари вражди. Нещо, което се вижда и с просто око, няма нужда да си анализатор, за да го усетиш. 
Все старата история за гнилия капитализъм посипана с малко пудра захар. А той продължава да мирише толкова зле, че привлича хората като магнит карфица.
Но пък виртуалните бойци на Партията не спят. Бълват гадости и лъжи за „Гейевропа“, за това как от ЕС  щели да разрешат кръвосмешението да забранят шкембе чорбата, да докарат милиони мигранти и да ги заселят в България, както и куп други грандиозни простотии. А от пиадестала си Корнелия Нинова обвинява опонентите си в лъжа, обвинява ги, че хулят Левски, каквото се сетиш, за да постигне целта си. А тя е ясна - „Две парти една цел“. Единна Русия“ и БСП.