Комплексът на Нинова – да се прави на мъж, но всеки неин гаф се пише на „сметката“ на България

БСП показва две лица – едното за пред Брюксел, а другото за кеф на застреляния в ума още през октомври 1917 г. свой електорат

Нинова прдпочита да се снима на фона на руското знаме

Нинова прдпочита да се снима на фона на руското знаме

Александър Йорданов, специално за Faktor.bg

Вече е пределно ясно. Политиката на Корнелия Нинова е тотално неадекватна. Това, което бе ясно отдавна на нормалните хора започнаха лека полека да схващат и социалистите. Не всички разбира се, но все пак е похвално. Още с избирането на Нинова за червен партиен лидер тази новоизлюпена социалистка веднага влезе в спирала от политически гафове, от която няма намерение да излезе. Но това едва ли би интересувало някого, ако гафовете на Нинова не се пишеха 

на „сметката” на България

Да започнем от последното изпълнение. По настояване на Нинова депутатите от БСП ще гласуват против Истанбулската конвенция. Цял ден в събота социалистите спореха по този въпрос. Стигна се до открито противопоставяне между  бившия председател на партията Сергей Станишев –  днес председател на Партията на европейските социалисти и Корнелия Нинова. Станишев остана в малцинство, а Нинова, която преди шест години се направи на мъж ( помним репликата ѝ: „Г-н Борисов, защо сега не излезем навън, да се разберем като мъже”), за кой ли път през последните години зае „бойна” стойка. Как се оправиха тогава Корнелия и Бойко „по мъжки” нямам спомен, но е факт, че маскиралият се като европеец Сергей и мъжкараната Корнелия се разминаха по един съществен въпрос генерално. И не заради принципи, а заради мерака на Нинова да се прави на опозиция. Нещо на което никой не вярва, но тя държи да го повтаря. Аз лично нямам спомен БСП да са били някога реално в опозиция. Дори и да ги няма в министерските кресла, те почти винаги задкулисно участват в управлението. И така, от „гората”, наместваха и наместват своите кадри във властта. След като Нинова някога бе 

наместена в СДС 

няма какво да обсъждаме повече. Така социалистите създават впечатлението, че без тях не може. Но този път вътрешната им караница изглежда не е само обичаен циркаджилък, а е сериозна. Разбира се, Нинова е против Истанбулската конвенция, защото Москва е против нея. Станишев е за Истанбулската конвенция, защото е изпратен в Брюксел със задача да се прави на социалист и европеец. И двамата играят своята игра. Тя е доходоносна. И затова и нямат намерение да се отказват.   

Корнелия Нинова винаги е била против всяка инициатива, която засилва позициите на България и Европа.  Спомням си как преди година, през февруари, тя скочи срещу търговското споразумение между ЕС и Канада, известно като СЕТА и се опита да блокира ратификацията му от българския парламент. Тогава тя заклейми като „национални предатели” българските евродепутати, които подкрепиха в Европейския парламент това споразумение. И по „мъжки” заяви: „Аз го обявявам за вредно за България, икономиката и суверенитета ѝ”.  Изговори Корнелия по този повод куп лъжи, но отново имаше хора, които ѝ се вързаха на приказките. Слава Богу, че нито ЕС, нито Канада, нито България вече слушат лидерката на БСП. Та затова и днес българите вече пътуват до Канада без визи, защото ако бяха чакали Корнелия да уреди този въпрос имаше да чакат до Второ пришествие.  

Корнелия Нинова обича да използва израза „предатели на националните интереси”. Използва го с повод и без повод. Просто така. Смята, че като е приватизирала „Техноимпекс” и е завъртяла едни милиони,  всички останали са „национални предатели”. Не може да и се отрече оригиналният поглед към действителността. 

През октомври 2016 г. БСП се разграничи от своите евродепутати, които подкрепиха Резолюция на Европарламента настояваща да се зачитат правата на мигрантите и да се избягва изолирането им в „мигрански гета”. Според Нинова това съдържание на Резолюцията „не отговаря на политиката на БСП”. И БСП направо удари в земята т.нар .”патриоти” със своя антимигрански патос. И тогава, както и днес, Сергей Станишев се противопостави на Нинова, заявявайки, че „тази резолюция на ЕП цели намаляването и спирането на мигрантските вълни, а гласуването срещу нея показва нежелание за справяне с мигрантската криза”.  Мигрантската вълна рязко намаля, а Нинова остана само  с една обеца на ухото. Тя се противопостави на Резолюцията за правата на човека и миграцията, която практически бе иницииран документ от европейските социалисти. И като стара вещерка тогава прокоби: „Политиката на правителството спрямо бежанците вече е опасна за страната”. И пак сгреши, пак излъга. 

Корнелия Нинова от дълго време повтаря и още една лъжа, клевета дори. А именно, че всички, които подкрепят санкциите срещу Русия извършват „предателство на националните (български) интереси“. Абсолютно двуличие. В Брюксел евродепутатите от БСП се държат, доколкото могат разбира се, по европейски, а за вътрешна употреба в България Нинова афишира 

диво проруско и националкомунистическо поведение

и говорене. Дори колегите от Института за български език забелязаха, че езикът ѝ става все по злъчен, все по-груб, все по-арогантен, сякаш тази  нашенка е расла в дивия Изток. Така под нейното ръководство БСП провежда две политики и като двулик Янус  показва две лица – едното за пред Брюксел, а другото - за кеф на застреляния в ума още през октомври 1917 г. свой електорат. 

Изводът се налага от само себе си. За БСП всичко, което идва от Брюксел, дори и когато то е инициатива на европейските социалисти, е вредно, опасно, не заслужава подкрепа без допитване до Москва. Изводът е еднозначен – БСП продължава да не бъде истинска социалистическа партия, а някакъв остатъчен комунистически шип, който боли всеки път, когато България реши да ходи нормално. Затова и държавата ни постоянно куцука. Защото БСП е червен комунистически шип, абсолютно ненужен израстък върху ставите на България. Обяснявам това така просто и разбираемо за бабите дори на село, защото ми омръзна да повтарям, че политиката на БСП с председател Корнелия Нинова е неадекватна на европейска България, което пък я  прави абсолютно ненужна. Председателката на БСП разчита, че в България има „прости хора” (един друг социалист ги нарече “дебили” и дори определи процента им), такива, които могат да бъдат постоянно манипулирани. И Нинова това прави – манипулира. Аз никога не бих обидил българите, но признавам, че има хора в България, които  БСП ползва за своята антиевропейска и проруска пропаганда успешно. Но от това България само страда, куца горката. 

Неколкократно БСП се обяви против удължаването на санкциите срещу Русия. Пригласяше ѝ пенсионираният генерал и новоизбран президент Румен Радев.  Аргументът на Нинова бе, че санкциите „вредят на българския национален интерес”. Хубава работа!  Да подкрепяме значи онези руски олигарси, бандити по сърце, душа и действия, които хранят политиката на Кремъл на агресия срещу Украйна, които са „за Путин”, дори когато неговите действия нарушават международното право?  Нима това е българският национален интерес? Защо трябва да превръщаме България в държава, която прикрива мошеници и бандити? Колко пъти трябва да се напомни на заблудените български социалисти и на техните привърженици, че санкциите на Европейския съюз, на САЩ, не са срещу руския народ, а само срещу онези руски политици и държавни чиновници, както и срещу близките до тях бизнес кръгове, които нарушават международното право, т.е. законите, които регулират отношенията между държавите. БСП ни учи на двойни стандарти. От една страна, на думи, настоява за ред и законност у нас, а от друга – признава и подкрепя незаконните действия на руския президент и правителство. „Защото сме социалисти”, така ли? Но защо руските агресори и техните помагачи да не бъдат поне малко ограничени, наказани за злодеиянията си, за съсипания живот на хората в Украйна, за хилядите избити невинни граждани.  В края на краищата не сме ги хванали да ги бесим, нали?  Но малко да им стегнем юздите е необходимо. По европейски необходимо. Защото съвсем са се разпасали. Става дума за незаконно забогатели, за мултимилионери – всичките до един около Путин.

Нима за тях ще се грижат нашите социалисти? Или разчитат на троха от Кремълската трапеза? А къде останаха тогава „социално слабите”, онези които „едва връзват двата края”?  

Спор няма. За целите на партийната кариера и пропаганда Корнелия Нинова се държи крайно антиевропейски. А след като стана известно, че е съгласувала с руско ченге и издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент, вече не трябва да храним никакви илюзии. БСП е партия 

чужда на българските национални интереси,

тя обслужва политиката на чужда държава – Русия. Затова и твърденията на Нинова, че „ние сме твърдо за европейското членство и бъдеще на България” постоянно увисват във въздуха. Защото липсват дела в тази посока,  както би казал духовният падре на социалистическата лидерка, онзи когото аз наричам „правешки каскет”. 

Предстои да гледаме поредното изпълнение на Корнелия Нинова. Това е т.нар. „вот на недоверие” към правителството. Сценката ще бъде прелюбопитна. Корнелия ще заеме отново позата на опозиционерка мъжкарана. За да могат „свободните медии” свободно да внушат, че БСП е опозиция на ГЕРБ. Което е лъжа, разбира се. В този парламент няма опозиция. Не е еднопартиен, но е еднопистов. И споровете, полемиките, дебатите в него, са прах в очите на народа. Важно е не какво се случва в парламента, а какво реално се случва извън него. А там, извън парламента, парламентарните противници често си подават ръка за „общо дело”. Вотът на недоверие няма да мине. Корнелия Нинова ще загуби още една „битка”. Ще остане само горчивият привкус, че социалистите са участвали в поредната провокация срещу България, при това и с подкрепата на президента Румен Радев, във време когато страната ни има важна европейска мисия. По-възрастните знаем, че това е БСП. На младите тепърва ще им просветва.