БСП срещу мизерията на милионерите, които още не са милиардери

Изключителен първомайски моноспектакъл на лидера Корнелия Нинова – какъв артист се ражда

Червеният спектакъл

Червеният спектакъл

Светослав Пинтев 

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов  покани лидера на БСП Корнелия Нинова на бира, за да се разберат като българи. Не знам защо, но ми се струва, че много по-добре ще се разберат, ако темата е крещящата нужда от това да паднат санкциите срещу Путин и неговите олигарси, да кажем. Или колко по-хубави са старите  съветски самолети от американските. Само лидерката да не я разлюти нещо и да го покани навън, за да се разберат като мъже, както има обичай. Най-добре е и Волен да поканят за балансьор, а и да не се обиди, че са го пропуснали като говорят за Путин. Хем ще разкаже за красивия и весел живот в Крим, ще опише с думи прости, но силни, по ленински, 

как се кове демокрацията по кримски

Каракачанов поздрави социалистите, че са избрали на 1 май вместо на чаша бира да са на жълтите павета.  „Хубаво е да протестираш, но не и да рушиш държавността, Когато си разрушавал основите на държавността, стара традиция на БСП, утре и на теб ще ти е трудно”, озъби се уж той. А сякаш каза: „И на нас ще ни е трудно, ако утре управляваме с вас”. Ала понеже Нинова и сие не винаги разбират от такива тънки намеци, реши да конкретизира, за да го разберат: „Колелото се сменя, един ден тези, които днес са опозиция, може би ще бъдат на власт.”
 А „патриотите” може винаги да са си на власт, нали така? 
 Да спрем с типично байганьовските си поведения, апелира Каракачанов. Бих допълнил, че Бай Ганьо, Гочолу,  Дочолу и Данко Харсъзина са образец за морал в политиката, ако ги сравним с някои днешни другари. Тази тема специално ще я развия, да знаете… 
Хареса ли ви

 протеста на вълците в защита на агнената

Бях на първомайския митинг на БСП срещу мизерията, бедността и корупцията, дето те така грижливо ги родиха и откърмиха заедно с червените олигарси. Последните днес до един реват и си късат ризите колко лошо се държат с вежливия Путин мръсниците от империалистическия лагер, как Скрипал са го отровили подлите британски служби, а не храбрите чекисти, колко хубаво е било при соца и други подобни небивалици. 
Тези партийни олигарси също като протестиращите срещу мизерията редови членове на БСП, докарани от градинките си,  веят руски и съветски знамена, славят Путин. Надяват се да ги нахрани богато като руските олигарси - с милиарди, собствените им десетки и стотици милиони им се струват мизерни най-вероятно. Сега стоплям срещу коя точно мизерия протестират от БСП.  Срещу мизерията на милионерите си, които

 още не са станали милиардери

  Някои са станали, но това живот ли е, само един или два милиарда. Роман Абрамович например има 10.
Впрочем, видях  един от червените милионери на протеста. Човек, който навремето забогатя заради дефицита на захар, която за една нощ изчезна от българския пазар като сняг в пещ.  Др. Луканов, разбира се, знаеше къде има захар, знаеше и кои са правилните хора, на които тя да се даде в ръцете, проверени партийни другари, които и днес са в първите редици на протестите срещу мизерията, корупцията и т.н.
 Новосъздадена  фирма  караше захар с десетки камиони. Тълпи с пачки в ръце ги чакаха…  Хората  разграбваха чувалите на улицата и си плащаха здраво.  Това впрочем е друга история, сега думата ми е за Корнелия Нинова. По точно за невероятния й талант на артист. Наблюдавах я отблизо, мушнах се до самата трибуна, да да не изпусна този очарователен моноспектакъл, направих и видео. Изведнъж се сетих за римския император Нерон, който съвсем сериозно смятал, че е най-надареният в историята  жрец на музата на театъра Мелпомена в историята. Последните думи на този небезизвестен император били:
„Какъв артист умира с мен!” 
В случая с Корнелия е по-правилно да се каже  – какъв артист се ражда на политическата сцена. Проф. Стефан Данаилов е отгледал и изучил поколения от най-известните днес артисти на България, но  тя безспорно е върховото му постижение. Ако не е само до природен талант, както ми се струва.
Гледах я на митинга отблизо и се наслаждавах на актьорското й масторство. 
От трибуната си на входа на Партийния дом поглежда към прозореца на президента и почти любовно казва: 
„Нека днес да изпълним призива на президента Радев и да пуснем прожекторите. Нека да осветим паралелната държава – тъмната страна на управлението. С Вас сме, г-н Радев, този народ, тук, Ви подкрепя. Продължавайте така!“
Съвършен образ. Този народ е около 1000 човека, плюс-минус  100, да кажем. По медиите го описаха като хиляди. Самата Нинова ги определи като 15 000, но това не е важно. 

Важен е моноспектакълът на лидера

 Представих си даже как Румен Радев маха с червено знаменце зад пердето и изпраща въздушни целувки. Само две неща не разбах. Защо не му казва „другарю Радев”. И ще осветят ли милиардите, които червените раздадоха на своите олигарси, за да държат икономическите лостове на властта като обрекоха на мизерия българския народ. Много хитра схема, апропо. Хем прибраха парите,  хиляди достойни хора започнаха да се хранят от кофите за боклук, хем обясняваха, че така е при капитализЪма, да гласуваме за социалистите. А по-късно и цветенца на бюста на Тодор Живков за онагледяване, с групова снимка на новото Политбюло. 
 Покойният депутат от БСП   във Великото Народно събрание Георги Тамбуев беше направил разследване по темата и изнесъл принципите на този невиждан грабеж в една от книгите си, както сме писали. 
А в моноспектакъла имаше и 

революционна част

 Нинова поглежда гневно към прозорците на премиера и крещи с мощен глас, сякаш Йерихонска тръба:
„Борисов, правителство, отивайте си заедно със задкулисието, за да я има България и да живее този народ.” 
А наоколо се веят руски и съветски знамена, после еква „Интернационалът”.  
Декорите доказват, че този народ им е последна грижа, колкото и да е убедително изпълнението на лидера. Завесата се спуска, за да отидат социалистите на Празник на свободното слово и свободните медии. Какъв цинизъм. На него ще посветим отделен текст. 
Задкулисието от всякакъв цвят наистина трябва да си отиде, за да я има България. Ала там преобладава червеното и ни тласка към „империята на злото”, която се опитва да се възроди от пепелта. 
С тази цел партията-майка повежда яростна борба с мизерията. Най-вероятно, за да се избави от мизерията на милионерите, които не са станали милиардери. Някои са станали,де,  но милиардите никога не стигат.. Нали всичко поскъпва.