Бъгнахме се тотално – „Ало“-измамите, АЕЦ измамите, Ало, Ленин, Ало, Сталин

Или за разрушителната енергия на нацията

Светослав Пинтев 

Има ли връзка между „ало“ измамниците, които прибират милиони от стотици възрастни хора, пасивността ни и зловещия съветски проект, наречен АЕЦ „Белене“ ? Той тегне като Дамоклеев меч над главите ни от десетилетия, а очевидно ще тегне съвсем реално, с целия си разрушителен ядрен потенциал, и над главите на следващите поколения. 

Дано поне не ни унищожи 
 
Остана ни само да се молим, защото да го спрем явно не сме способни.
 Може да ви се струва парадоксално, но мисля, че има връзка между изброените в началото неща.  Общото е  в един феномен, наречен колективното подсъзнание на нацията. 
Прочутият швейцарски психолог и психиатър Карл Густав Юнг твърди, че нашето несъзнавано (именно подсъзнанието-б.а.) не е индивидуално, а е колективно –  то е общо за всички хора от дадена култура, дадена общност,  следователно и за една нация, като създава 

специфична енергийна реалност

Тя често е определяща за това какво се случва с въпросната група от хора, а и с човечеството като цяло, ако погледнем по глобално.  Тази споделена психична енергия  е изключително мощна, според заключенията на Юнг, а в определени случаи може да се окаже крайно опасна и разрушителна. Е, в нашия случай е точно такава. Саморазрушителна…
Именно тя свързва апологетите на „Белене“, „ало“ измамниците, корумпираните полицаи и служители на Темида, търкачите на талончета. …Има и нещо друго…. 
Инстинктът ни за самосъхранение като общност явно е успешно ампутиран още при социализма, като това си личи ясно и при малките, и при големите неща. Още един знак, че подсъзнанието на нацията е сериозно увредено.
 Въпрос на време да ни довършат с новата „АЕЦ“ с допотопни реактори, а ние си траем. Има и много такива, които й адвокатстват… 
Разбира се, 

ще трябва да си платим за това

 Няма безплатен обяд, камо ли ритуално самоубийство на една нация. Това е най-скъпата екстра...На нас специално ще ни излезе още към 4 млр.евро, без оскъпяването във времето, но да не  задълбаваме в тази посока. Цифрите там са ясни, ала никой не им обръща внимание… Темата сега е друга.
 
Че нямаме инстинкт за самосъхранение, че колективното ни несъзнавано е бъгнало тотално, е видно дори и от криминалната хроника, личи си ясно и в дребните неща, доколкото да дадеш 600 000 евро на телефонни измамници изобщо може да се нарече дребно нещо.  Ето какво научихме тези дни от 

сводката на МВР:

В продължение на повече от половин година 76-годишен мъж плащал на телефонни измамници, като им е “снесъл“ общо над 600 000 евро. Жена на 65 г. от София пък им харизала 420 хил. лв. и половин килограм злато. 
 Имаше преди време и една, която  нямала ключове от касата под ръка и услужила на измамниците с машина, с която да я разрежат.  Чиста работа…
Изобщо не питам на кого са баба и дядо  „ужилените“ с такива суми, за които българинът от средната класа трябва да работи между 60 и 120 години, без да плаща разходи.
 Не питам и как измамниците се сдобиват с информацията за хора разполагащи с такива парични ресурси, скътани за черни дни.  
Помните ли делото „Червеи“. Забравихте го вече, нали? На него някой ден специалмно ще се спрем… 
Не питам също защо полицията не може да се справи с „ало“ мафията, която се гаври с нея и всички нас  в продължение на десетилетия, нито възможно ли е в България някой да печели толкова пари без да си плаща 

солиден процент за чадър

 Ако не работи направо за въпросния чадър, разбира се. В този случай той получава процент. 
Питам само едно- защо загубихме инстинкта си за самосъхранение, защо се бъгнахме?
 Как така ни зомбираха, че сме готови да хвърлим в боклукчийската кофа бъдещето на децата си, изобщо вече не говорим за пачките с пари. 
Това определено не е нормално състояние за едно общество. Нито е естествено да сме толкова безкритични към явната пропаганда, с която ни заливат, към удушаването на свободното слово, което агонизира пред очите ни, към антиевропейсксата риторика,  към нашествието на  хилядите експерти, които ни убеждават , че всичко това е полезно, даже нормално, че всъщност глупаците са тези, които имат инстинкт за самосъхранение. 
Защо тогава да не ни построят АЕЦ „Белене“ , като се замислиш. Чака ни такъв живот... .  Или точно обратното на живот.. Има ли значение за стратезите? 

Електрификация + съветска власт = комунизъм

По определението на Ленин. Затова ли толкова ни натискат, атомен комунизъм ли ще строим или просто ще озарим нсебесата като гигантски фойерверк? 

Пред нас са блеснали житата на мирния атом 

Поне, ако вярваш на легионите от „специалисти“, които ни изсипват от тв екрана, за да обосноват нещо, което не може да се обоснове по никакъв начин, а само да се овъртоли, за да не го разбере никой.  
 Както казваше др. Сталин: „Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика“.  Това звучи актуално и днес, особено по отношение на атомната енергетика с реактори, измислени по негово време или малко след това. 
 Вождът на всички времена и народи е винаги прав, както знаете. Той казваше също, че незаменими хора няма. Знаем как се претворяваше в живота тези негова максима.  Явно няма и незаменими народи, според неосталинистите. 
Сякаш сме омагьосани от зъл магьосник в зловеща приказа, сякаш сме зомбита от филм на ужасите. Но това не е филм, това е нашият живот. И само от нас зависи да го вземем в ръце, да бием един шут на измамниците и да излекуваме душата на нацията си.