Кънчо Кожухаров: Само изкореняването на комунизма може да спаси България от затриване

Прокуратурата трябва да подхване някои историци, политици и журналисти

Кънчо Кожухаров

Кънчо Кожухаров

Българските комунисти са излапали от Коминтерна между 500 милиона и 5 милиарда долара

Наш дълг е опазването на историята от посегателствата на чужди историци и българи с лакейски манталитет, казва пред Faktor.bg изследователят

Кънчо Кожухаров е писател, разследващ журналист, аналитик и преводач. Автор е на първото документално проучване на корупцията у нас – разследването в два тома „Кой какъв е в българската корупция” (2007, 2008). Известни са и романите му „Последният лов на Кана” (2003, 2006) и  "Факторът на добротата" (2010), както и сборникът разкази „Китайско пясъчно коте“ (2011). В книгата си „Превратът срещу ГЕРБ и войната срещу демокрацията” (2014) Кожухаров анализира настъплението на „необолшевизма” и опитите българската държава да се вкара в трайна зависимост от Русия. В излезлия през май т. г. графичен роман „Папата, който спаси света“ (в съавторство със Симеон Асенов) Кожухаров разкрива дълбоката духовна връзка между папа Йоан XIII и България и предисторията на атентата в черквата „Света Неделя“ – тема, която кореспондира с протеста срещу последните фалшификации в учебниците по история. 

Интервю на Мая Георгиева

- Господин Кожухаров, какво мислите за изопачаването на историята в учебниците за 10-и клас и по-конкретно историята на комунистическия режим у нас?

- Фалшифицирането на историята обикновено е дело на потомствени продажници. То е насочено срещу младите българи и е пълзящ опит да се  формират у тях лъжливи представи и идеологическо мислене. Чрез него кремълските марионетки у нас – политици, журналисти, кредитни милионери – искат да вкарат България в евроазиатското царство на кривите огледала. С това те лишават от бъдеще всички млади българи – освен, разбира се, своите деца и внуци, които без изключения учат и/или живеят на Запад.
Историята на БКП/БСП е поредица от национални предателства – като започнем от активното участие в учредяването на Комунистическия интернационал и атентата в черквата „Света Неделя“, та до сключването на последните енергийни договори с Руската федерация, което вече ни струва няколко милиарда долара.

- Споменахте атентата в „Света Неделя“. Велислава Дърева твърди, че той е бил организиран едва ли не от цар Борис III и действащото правителство, за да има повод да започнат гонения срещу комунистите. Каква е истината?

- Твърденията на госпожица Дърева са комични. България е била царство. Ако царят е искал да подгони комунистите, не му е трябвал друг повод, освен извършените вече от тях убийства и престъпления.
Истината е, че от 1924 г. БКП е не само член на Коминтерна, но и е издържана финансово от него. А Коминтернът (1918–1943) е най-голямата терористична организация в света. Според различни данни българските комунисти са излапали между 500 милиона и 5 милиарда долара. Но срещу тези чудовищни суми те трябвало да направят нещо. Сталин мечтаел за световна революция и нашите продажници били готови да продадат и затрият страната си. 
Накратко казано, замисълът бил атентатът да хвърли България в хаос, комунистите да вземат властта и да запалят искрата на световната революция. Когато не успели да направят преврат, първата им работа била да се опитат да убият своя най-важен помощник, клисаря на черквата Задгорски. Изплашен за живота си, той отишъл в полицията и разкрил цялата конспирация пред Никола Гешев. Междувременно полицията убила няколко от атентаторите, а други се самоубили.
Разбира се, за да спасят престижа на Москва, предшествениците на Дърева веднага започнали да лъжат, че атентатът бил самоволна акция на убитите. Само че обявеният от тях за велик журналист Йосиф Хербст отпечатал извънреден брой на вестника си с новината за атентата предварително – за да спечели добре от злодеянието. След два часа полицията го арестувала. Разпитали го и го пуснали – за да изчезне веднага след излизането си.
Смятам, че подобна трябва да бъде съдбата на всички фалшификатори на историята.

- Да бъдат убити?

- Сега законите са по-меки, но мисълта ми е, че те трябва да се спазват. През 2000 година Народното събрание прие закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. В него се казва, че Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, че тя е дошла на власт с помощта на чужда държава и в нарушение на действащата конституция.
Ала какво е БСП, освен преименувалата се за една нощ БКП? Партия на национални предатели, които се опитват по един или друг начин да омаловажат или оправдаят убийствата и предателствата в очите на идващите поколения. Разбирам, че прокуратурата не смее да се залови с цяла партия, но тя трябва, най-малкото, да се самосезира за престъпленията на някои автори на учебници, „политици“ като Жаблянов, Ерменков и Зарков, и апологети на комунизма като Дърева и Симов. 

- Не е ли твърде крайно да говорите за престъпления, когато става дума само за текстове?

- Очаквах подобно възражение и направих справка в Наказателния кодекс. Член 108 гласи: „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология... се наказва с лишаване от свобода до три години.“ 
Време е да назовем предателите, които наследниците на БКП продължават да величаят под път и над път: Коларов, Димитров, Вапцаров... За съжаление, списъкът е много дълъг и се опасявам, че ще пропусна десетки имена.
Опазването на историята от посегателствата на чужди историци и българите с лакейски манталитет е жизнено важно и от него трябва да започне един по-мащабен процес. Само изкореняването на комунизма може да спаси България.