Астрологът Силва Дончева: Президентът Румен Радев ще използва БСП като жертвен агнец

Tова е последният президентски мандат на Владимир Путин

Силва Дончева

Силва Дончева

В БСП е възможен преврат през следващата година и половина

Всеки е добре да има план Б за след 2021 г., съветва известната астроложка, в интервю пред Faktor.bg.

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Дончева, в интервю за Faktor.bg от 2016 г. прогнозирахте, че в хороскопа на премиера Бойко Борисов още от началото на 2017 г. започва да се оформя силна тенденция за промяна и премахване на старото положение. Точно тогава беше съставен кабинетът "Борисов-3". Свидетели сме обаче на все по-целенасочени и яростни опити от страна на опозицията и на президента Радев да бъде свалено днешното управление.  Какво вещаят звездите за бъдещето на премиера? 

- Управлението на България в момента е под въздействието на два фактора. На първо място, това е опитът на ГЕРБ да лавира в сложната международна обстановка, която ще става все по-напрегната и по-опасна през следващата година. С тази задача правителството ще се справя и в бъдеще успешно. Това гарантира външно спокойствие и стабилност през следващата година. На второ място, е все по-изостреното социално настроение в държавата. Това се дължи на невъзможността да се осъществят дълбоки и реални реформи, най-вече в правосъдието. Третото правителство на Бойко Борисов е сформирано под знака на консервативния Телец. Това дава и устойчивост, но и трудна адаптивност и съответно проблеми. Правителството определено, въпреки непрестанните социални сътресения и лоши отношения с партньорите, ще остане на власт до изборите за Европейски парламент през пролетта на 2019 г. Категорично. Положението ще става все по-нестабилно от есента на 2019 г. Тенденцията по принцип е за предсрочни парламентарни избори вероятно през пролетта на 2020 г., но е възможно и малко по-рано. От друга страна, алтернатива на ГЕРБ няма и въпреки някои слаби опити няма да има и в следващия период. Поради това поне до началото на 2020 г. статуквото в политиката няма да се промени.

- Отново ще Ви върна към Ваша прогноза -през 2016 г. коментирахте, че ситуацията при БСП е тревожна, защото новото ръководство в лицето на Корнелия Нинова има точно обратния аспект с планетата на популярността и комуникациите Уран. Вие предупредихте, че при такъв аспект много трудно се гради имидж, ще има скандали, противопоставяне и екстравагантност при вземане на решения. Вещаят ли звездите провал за лидерството на Нинова, имайки предвид и все по-нарастващото недоволство вътре в партията срещу демонстрираната от нея "независимост, изключителност и оригиналност". 

- Ситуацията в БСП е също много сложна. И тази година в хороскопа на лидера на партията Корнелия Нинова има тежки влияния. Напрежението, идващо от Уран, продължава и ще се фиксира отново през януари 2019 г. Ще продължи през цялата година. Това е плуване на лидера на БСП срещу течението. Уран е символ на приятелите, а не на враговете, и с това е още по-опасен. Може да се очаква тежка конфронтация отвътре, т.нар. приятелски огън. Корнелия Нинова по принцип е тип революционер, но не точно политик. Това са различни неща. 2019-а ще е много тежка и непредвидима за БСП. Ще има изненади в БСП, които са по-скоро неприятни. Възможен е преврат в следващата година и половина.

- Какъв е хороскопът на президента Румен Радев? Той дава ясна заявка за активно участие в политиката. Дори каза, че президентството му е тясно и че няма достатъчно пълномощия. В последното публично изявление той няколко пъти наблегна, че би подкрепил ясна алтернатива на днешното управление. Ще го видим ли и в друга роля освен като президент? 

- Президентът Радев има една силно предпазлива и внимателна политика. Той има добър аспект със Сатурн, планетата на политиците, и това го прави сдържан и консервативен. Същевременно е гъвкав и адаптивен, защото и той има силното влияние на знака на Близнаци, както и премиерът. В този смисъл от него не може да се очаква нещо решително и ново в следващия период от около две години. Той ще е в изчаквателна позиция и ще трупа опит. Тази предпазливост ще се определя и от изключително напрегнатата международна обстановка. Той, както и Бойко Борисов, може да направи външнополитически гаф. В това главно трябва да са бдителни и президентът, и премиерът. Във вътрешната си политика президентът по-скоро ще използва БСП като жертвен агнец, но нищо повече.

- Залезе ли слънцето на ДПС? 

- За залез на ДПС не може да се говори, а просто за продължаване на задкулисната им роля и като опозиция, от една страна, и като влияещи като “сив кардинал” върху управлението, от друга. За реална, видима позиция във властта обаче не може да се говори. Преминаването и на Сатурн над рожденото им Слънце през 2019 г. ще ги затормози много и отново.

- Какво е бъдещето на Патриотите?

- За съжаление нещата при Патриотите няма да се развиват много позитивно. Те трябва да внимават да не ги сполети съдбата на СДС. Ще се опитват докрай да останат във властта, но няма да им бъде комфортно и ще вървят надолу.

- Ще утихнат ли протестите, или напрежението ще се покачва? Какво можем да очакваме след евроизборите?

- Що се отнася до протестите, те няма да утихнат никъде в Европа и Америка в следващите години. Разбира се, в България те ще са по-умерени. По-големи проблеми ще има в Европа, като това ще се отразява и тук. Затова е препоръчително изпълнителната власт да се заеме спешно със съдебната реформа, защото така може да се смекчи влиянието на аспектите и да се задържи властта. Това постоянно социално напрежение в света се дължи на новия цикъл на Венера, който ще продължи до юни 2020 г. Ако не се направи правосъдна реформа, влиянията на Венера могат да взривят социалния мир през следващата зима 2019/2020 г. Що се отнася до евроизборите, те няма да променят драстично политическата обстановка и разположението на политическите сили. Ще засилят обаче социалното напрежение.

- Американският държавен секретар Майк Помпео заяви наскоро, че Тръмп изгражда нов световен либерален ред със суверенни държави. Явно има предвид втори мандат. Знаем обаче обвиненията за руска връзка в последните президентски избори в САЩ. В този контекст е важен и въпросът: Ще се раздели ли Тръмп с Русия?

- Отношенията на САЩ с Русия за съжаление ще се влошават. Това ще води до тежки ситуации в света и напрежение в трети страни, които ще играят ролята на предпазни бушони. Както обаче съм подчертавала неведнъж, до гореща война между двете суперсили няма да се стигне никога. Дори в по-далечно бъдеще, но не сега, те ще имат обща политика и цел, което ще е спасително за света.

- В прогнозите си за 2019 г. известният астролог Павел Глоба предупреждава, че президентството на Владимир Путин може да се окаже кратко. Тази прогноза Глоба обосновава с преминаването на Сатурн в Скорпион в момента на избирането му, което свидетелства за възможна болест, която ще повали Путин. 

- Да, това може да е последният президентски мандат на Владимир Путин. Клетвата му не беше в най-добрия момент. Опасността обаче не е толкова здравословна, а по-скоро от вътрешни врагове и неочаквани революционни ситуации и обрати. Въпреки това той ще изкара мандата, но вероятно няма да има следващ. Що се отнася до политиката на Русия, тя няма да се промени и това ще е благоприятно за равновесието в света.

- Все още ли са мрачни перспективите пред Европейския съюз, за което предупреждавате от много години? 

- Да, за съжаление перспективата пред Европа е за дълбока промяна и сътресение. Европейският съюз няма да остане в този си вид. След края на 2020 г. започва нов цикъл в световното развитие. Той ще се характеризира с въвеждането на нови, много по-динамични високи технологии във всички направления, увеличаване на глобализацията на света, драстична промяна във финансов план, което ще е доста болезнено за болшинството хора, непрестанни и постоянни социални протести, движения и реформи, непредвидимост на климатичните промени, повече лъчения и радиация. Започват 20 години под мотото: “Очаквай неочакваното”.

- Ще доведе ли „бунтът на жълтите жилетки“ във Франция до сътресения в Европа?

- Цялата следваща година ще има протести в цяла Европа, както и в Америка. Това ще е началото на една дълга поредица от “ уж” граждански инициативи, протести, малки революции, “уж” спонтанни и неочаквани изблици на неподчинение и недоволство. Всъщност това до голяма степен е и социален експеримент на новите методи за управление, а именно насочване на енергията на хората по един невидим, изключително коварен и недоказуем начин чрез новите мрежови системи. Така всички можем да попаднем в мрежата на паяка. Трябва да помним, че съвпадът на Сатурн и Юпитер е във Водолей, но зад този знак стои съзвездие Козирог - властта на Олимп. Разбира се, че ще има и позитиви, защото плюсът и минусът вървят заедно. Така и ще се научим на новите методи за комуникация и политика. С една дума “жълтите жилетки” са част от глобалната политика на по-могъщи сили, които искат да дестабилизират Европа. А тя наистина е в тежко положение и проблемите няма как да се решат без сътресения.

- В личен план какво ще ни сюрпризира следващата година и за какво да бъдем подготвени?

- 2019-а ще е напрегната година, но все пак по-спокойна от това, което се задава в света след две години. Затова е подходящо да пазим това, което имаме, да следим световната политика, да учим и да се развиваме, за да сме подготвени за неочакваното. Всеки е добре да има план Б за след 2021 г.

- Вие издадохте няколко книги: "360 градуса преди края", "Вербална хомеопатия", "Учебник по астрология". Водите курсове и изнасяте лекции. Какво ново при Вас - в творчески план, а и в личен?

- Това, което ме вълнува в творчески план, е живата връзка между християнството и астрологията. Случилото се събитие преди 2000 г. с раждането на Христос всъщност е най-важното събитие в историята на човечеството. Винаги негодувам, когато учението на Христос се омаловажава, пренебрегва или сравнява с други учения. Може чисто астрономически и астрологически да се докаже уникалността на космическите събития от онова време. Интересно е да се размишлява върху космическия тунел, който се осъществява тогава между Сириус, Слънцето, Венера и Земята, както и за промените върху системата на Сириус В и Сириус A. Сравнението и анализът на символите в евангелиетата със символите в астрологията също е потресаваща. Българският народ има изключително място в разбирането и утвърждаването на истинското християнство както чрез първите християнски общини тук, после чрез азбуката си, чрез богомилството и накрая чрез учението на Учителя(Петър Дънов, б.р.). Това според мен са най-важните неща, които могат да вълнуват хората. Ако човек се свърже с Бога, животът винаги се подрежда правилно и в личен, и в политически план. В този смисъл и спасението на България не е в протести или сблъсъци, или в търсене на силни лидери, а във вътрешната промяна във всеки един от нас в посока на християнската ни духовна същност. Ако се разбере и повярва в тази реалност на нещата, всичко ще се промени, и то по-най необикновен и красив начин.

- Казахте, че постоянното социално напрежение в света се дължи на новия цикъл на Венера, който ще продължи до юни 2020 г. В поредицата от лекции „Мъдростта на Венера“, които изнасяте, излизате с много интересни идеи за влиянието на тази планета в епохата на Водолея и женската доминация в глобалната система? Бихте ли споделили някои от тези Ваши разкрития.

- Венера винаги е вълнувала хората. В процеса на моята работа като астролог, четейки най-вече Учителя и разсъждавайки върху глобални теми, като епохата на Водолея, стигнах до идеята, че Венера ще се окаже - след Сириус и Слънцето - може би най-важната планета в Слънчевата система – и като познание, и като позиция в собствения ни хороскоп. Първата декада, която влиза от Риби към Водолей, т.е. поднивото на Водолея, се оказва, че се управлява от Везни. А Везни се управляват от Венера. Така изведнъж се оказва, че сме във високотехнологичния, много интелектуалния и свръхкоминикационния  Водолей, но основната роля е на Венера. И накъдето и да погледанем, от 100 години насам започва една доминация на женското и това съвършено не е случайно. Жените също развиват своя потенциал през интелектуалното,  но вече има проблем с така наречените женски функции. Това не е случайно и всеки трябва да помисли накъде върви глобалната система и накъде върви самият индивид. 

- Тоест, да смятаме ли, че патриархатът си отива и идва матриархат?

- Учителят Петър Дънов има фраза, която е свързана с Венера, с женските вибрации, с любовта : „Бог е любов. Аз въвеждам епохата на любовта.“ В случая с любовта се асоциира именно с планетата Венера. Това е епохата на Везни под знака на Венера, започнала през 1914 г., и това е видимо и в политиката, в социалния живот. Жените излизат на преден план. Тук ще поставя една голяма скоба. Жените са Венера, любов. Те не са Марс. Много жени се опитват да хващат пушките, да се превръщат в раздавачи на справедливост. Жените не могат да живеят по законите на Марс. Тогава сблъсъкът е много неприятен, защото се върви срещу тази вибрация на епохата. Когато жените въвеждат някаква епоха, тя не трябва да бъде „copy paste” на предишната, когато е имало много мощен патриархат. 

- Вие сте извършили множество експерименти на базата на „паметта на водата“ и лечението с думи, наричате го „метод на вербално променената вода по законите на хомеопатията или метод на вербалната хомеопатия (вода, на която е изговорен хомеопатичният препарат със съответната потенция (разреждане). Какви са хомеопатичните препарати, които можем сами да си приготвим в сезона на грипа?

- Имунитетът е добре да се подсилва на няколко етапа. Първото ниво е духовната работа и връзката с Бога, с Христос, разбира се. Това е основополагащо. На второ място, е храната. За българите е важно това да е българска кухня и това, с което сме най-известни в областта на кулинарията: “Lactobacillus delbureckii subsp. bulgaricus Grigoroff 1905”. Всеизвестно е, че 80% от имунитета се намира в дебелото черво на човек и това е т.нар. втори мозък. Моята препоръка е правете си кисело мляко у дома, това е прекрасна профилактика за всичко. Добрите отношения с хората около нас и спортът също са много ефикасни. На трето място, важна роля има и хомеопатията. Може ежедневно да се пие следният комплекс за настинка и грип, направен “вербално” в шишенце с вода и съвсем малко етилов спирт: Belladonna 200C, Aconitum napellus 200C, Rhus toxicodendron 200C, Bryonia alba 200C, Dulcamara 200C, Influesinum 200C Gelsemium 200C Eupatorium perfoliatum 200C Phytolacca decandra 200C China rubra 200C Nux vomica 200C. Разбира се, този хомеопатичен комплекс може да се съчетае и с други хомеопатични комплекси за ангина, кашлица или хрема. Едновременното им съчетание също е много добър вариант.