Мишо Шамара напомни за себе си със скандален клип в интернет

Биг Ша безцеремонно нарече българите "говеда", обяви хан Крум за "комплексар"

Социалните мрежи "прегряха" от нов скандал. Той бе сътворен от рапъра  Мишо Шамара, който от известно време се подвизава в САЩ.

За секунди емигрантът в САЩ успя да обиди не само българския народ, но и важни исторически личности като хан Аспарух и хан Крум, демонстрирайки "завидни" познания по българска история.

Рапърът разбуни духовете, с абсурдните си интерпретации на конкретни исторически факти. Според него действията на хан Аспарух са същите като завоевателите в Османската империя, а хан Крум се държал комплексарски. В края на видеото той се обръща към българското общество, наричайки българите  "говеда". 

Клипът му събра огромен брой коментари, всички те негативни. А според журналистката Патриция Кирилова известния още като Биг Ша - Шамара отново се опитал да пробие в новинарската мрежа и май, че е успял.

"Едва ли оттук нататък обаче някой ще харесва този човек и той ще има фенове", отсече тя в студиото на "България он Еър".

"Мишо Шамара просто търси провокация. Затова и има толкова последователи в социалните мрежи", коментира на свой ред другият гост в студиото  водещият на "Операция История" Росен Петров.

Той допълни още, че в историята всеки има своята истина. Има обаче и факти. А хората, които по един или друг начин са станали известни, трябва да носят отговорност за възпитанието на нацията.