Красен Кралев: До две години новият национален стадион може да е готов

28 години държавата не беше дала нито един лев за футбола. През последните три години направихме близо 10 стадиона, заяви спортният министър

Красен Кралев

Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев потвърди възможността България да се сдобие с нов футболен стадион за 100 милиона лева. Според него спортното съоръжение може да бъде готово за максимум две години от отпускането на средствата. Пред Нова тв Кралев говори за трите световни първенства, които се провеждат у нас през тази седмица - по волейбол, художествена гимнастика и по гребане. Той бе запитан и за плановете за нов стадион, като постави срок за завършване на идеята, ако тя бъде одобрена.

“Там, където има успехи, веднага се реагира с помощ от наша страна за изграждането на спортна инфраструктура. Казаното от премиера Бойко Борисов е една добра новина, която показва, че държавата е адекватна. 28 години държавата не беше дала нито един лев за футбола. През последните три години направихме близо 10 стадиона. Помогнахме за изграждането на тревна настилка, на трибуни, на осветление“, коментира Кралев.

“Ред е и на националния отбор по футбол. Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем. Те сами направиха много. БФС изгради със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се подготвят.

Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти. Това е възможно, след като премиерът пое ангажимент. Може много бързо да бъде построен със стегната организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион. Все пак има едно условие – националният отбор да продължи с доброто си представяне и да бъде постоянен. Тогава тази стъпка ще бъде направена", каза още министър Кралев.