Местан с нова мярка за неотклонение

Окръжната прокуратура в Кърджали спешно събрала доказателства за имотното състояние на обвиняемото лице, съобщи Румяна Арнаудова

Румяна Арнаудова

Румяна Арнаудова

Лютви Местан беше призован да се яви днес в Окръжната прокуратура в Кърджали, за да му бъде повдигната нова мярка за неотклонение. Това съобщи в Бургас говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова.

С постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали на 19.04.2019 г. по отношение на Лютви Местан, обвиняем за извършено престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК, е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Мярката за неотклонение е взета, като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства.

Припомняме, Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията на лидера на ДОСТ, която му беше наложена заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Мотивът на съда беше, че няма данни за имущественото му състояние.

Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение, въпреки че е привлечен като обвиняем в престъпление по непредпазливост, коментира Арнаудова:  „Затова и Окръжната прокуратура в Кърджали спешно събра доказателства за имотното състояние на обвиняемото лице и вече разполагаме с пълен обем от тази информация“.