Левашка история: Мъж продал стар шкаф, в който криел 180 000 евро

Съдят купувача за кражба и укриване на крадено имущество

Жител на френския град Кан забравил в стар шкаф, който обявил за продан, спестяванията си, възлизащи на 180 000 евро. Купувачите, които отказали да върнат сумата, ще бъдат изправени пред съда за кражба, съобщават френски медии.

60-годишният французин, който се готвел да се мести, пуснал обява за продажба на стар скрин за 100 евро на сайта Le Bon Coin, разказва Вестник "Нис Матен".  

На 24 юни в дома на мъжа пристигнали приятелят на купувачката и хамалин, който да пренесе шкафа. На стълбите, при носенето, едно от чекмеджетата случайно паднало и се оказало, че в него има 180 000 евро. Мъжете незабавно грабнали парите и избягали, оставяйки шкафа. А жената, която отговорила на обявата в качеството си на купувач, обявила, че се отказва от сделката.

Продавачът изведнъж си спомнил за оставените пари в чекмеджето, но било късно. Той незабавно се обърнал към полицията. С помощта на охранителни камери полицаите успели да възстановят събитията и да идентифицират мъжете, които отнесли парите. При направения обиск в дома на жената и нейния приятел била открита част от сумата – 138 000 евро, останалото вече било похарчено.

Мъжът и жената ще бъдат изправени пред съда за кражба и укриване на крадено имущество, отбелязва "Паризиен".